Am apelat la serviciie unui salon cosmetic din Bucuresti si am constata ispa respectarii normelor de igiena. Mai mult, pentru ca nu mi s-a respectat programarea si am refuzat sa astept mai bine de 1 ora pentru a beneficia de serviciile pentru care am platit, am fost pur si simplu trimisa la plimbare fara a mi se returna banii. Mai mult am constatat ca salonul nu emite bon fiscal pentru toti clientii. Cui ma pot adresa pentru a sesiza aceste nereguli?
Da, as merge pe aceasta cale, numai ca Fondul de Garantare m-a trimis inapoi la banca pe motiv ca banca trebuie sa trimita solicitarea catre ei, si nu eu, iar banca, ma ignora total acum! Cu alte cuvinte fac du-te vino intre banca si Fond si nimeni nu-mi rezolva solicitarea. #-oNu exista nicio cale legala prin care fostul sot sa dea pur si simplu o declaratie ca renunta la toate drepturile asupra casei (le doneaza sotiei), fara sa facem partaj propriu-zis?
In 2009 am facut un credit bancar Prima Casa, exclusiv pe numele meu (singur platitor credit). Pana in momentul platii banilor de catre banca catre constructor a trecut foarte mult timp , iar eu intre timp m-am casatorit, iar pe contractul de proprietate pe casa apare ca sunt casatorita cu cetateanul X (care este de alta nationalitate). In 2012 am divortat si acum dorim sa facem partajul in urma caruia el nu are nicio pretentie la imobil. Am fost la notar care mi-a spus ca pentru a semna partajul la ei am nevoie de un document de la banca unde am facut credit, cum ca ei sunt de acord ca in urma partajului casa sa-mi revina in totalitate mie (ce treaba are banca cu asta nu stiu, dar asa mi-a spus notarul). Insa banca, ma trimite la Fondul de Garantare Credite sa-mi dea ei acordul la partaj!!! Cum nu este prima data cand anumite institutii ma plimba pe drumuri degeaba (la fel am patit si cand am divortat), va rog sa-mi spuneti daca intr-adevar am nevoie de aceste declaratii ca sa fac partajul la notar (notarul mi-a cerut si un certificat fiscal de la circa financiara de unde locuiesc) si daca exista si alta varianta de partaj mai simpla. Repet, sotul nu a participat la plata casei (nici la avans, nici la credit) si nu are nicio pretentie la imobil.
Detine pasaport valabil, nu asta este problema, ci faptul ca NU mai are viza valabila, ceea ce este oricum imposibil sa aiba, deoarece traieste in Romania de 3 ani pe baza rezidentei si nu are nevoie de viza. Notarul mi-a spus ca imi ia cererea de divort, dar ca daca este problema cu faptul ca el se autentifica cu datele din cartea de rezidenta (si nu pe baza celor din pasaport cu viza cum scrie in lege) e posibil sa se declare divortul nul. Credeti ca e posibil acest lucru, daca continui procedura la notar?
Sunt romanca, casatorita de 3 ani cu cetatean strain din stat tert (non EU). Locuim in judetul Ilfov, nu avem copii si dorim sa divortam la notar. Sotul are carnet de rezident in Romania valabil pana in 2015. Casatoria a fost incheiata la Ambasada Romaniei din New Delhi, India, iar certificatul de casatorie este inregistrat la Consiliul Local sector 1. Am fost la un notar de pe raza Mun. Bucuresti sa depunem actele de divort, iar notarul ne-a spus ca sotul nu se incadreaza conform Art. 5 Lit.D din lege unde spune ca "cetateanul strain din stat tert trebuie sa se identifice pe baza pasaportului cu viza de intrare pe teritoriul Romaniei valabila la momentul depunerii cererii de divort"! Numai ca sotul este rezident pe teritoriul Romaniei de 3 ani, deci nu are nevoie de viza pentru a sta in Romania (a avut viza pe 3 luni in 2009 cand a venit prima data in Romania). Intrebarea mea este putem aplica ptr. divort administrativ la notar pe baza cartii de rezidenta? Si daca nu, unde putem aplica? Multumesc #-o