In 2009 am facut un credit bancar Prima Casa, exclusiv pe numele meu (singur platitor credit). Pana in momentul platii banilor de catre banca catre constructor a trecut foarte mult timp , iar eu intre timp m-am casatorit, iar pe contractul de proprietate pe casa apare ca sunt casatorita cu cetateanul X (care este de alta nationalitate). In 2012 am divortat si acum dorim sa facem partajul in urma caruia el nu are nicio pretentie la imobil. Am fost la notar care mi-a spus ca pentru a semna partajul la ei am nevoie de un document de la banca unde am facut credit, cum ca ei sunt de acord ca in urma partajului casa sa-mi revina in totalitate mie (ce treaba are banca cu asta nu stiu, dar asa mi-a spus notarul). Insa banca, ma trimite la Fondul de Garantare Credite sa-mi dea ei acordul la partaj!!! Cum nu este prima data cand anumite institutii ma plimba pe drumuri degeaba (la fel am patit si cand am divortat), va rog sa-mi spuneti daca intr-adevar am nevoie de aceste declaratii ca sa fac partajul la notar (notarul mi-a cerut si un certificat fiscal de la circa financiara de unde locuiesc) si daca exista si alta varianta de partaj mai simpla. Repet, sotul nu a participat la plata casei (nici la avans, nici la credit) si nu are nicio pretentie la imobil.
Din pacate nu aveti decat aceasta solutie recomandata de notar, din perspectiva pur juridica este un bun comun dobandit in timpul casatoriei, chiar daca platile le-ati facut exclusiv dvs, este cea mai rapida cale, partajul voluntar la notariat, trebuie sa va conformati acestor cerinte, adevarat birocratice.
Da, as merge pe aceasta cale, numai ca Fondul de Garantare m-a trimis inapoi la banca pe motiv ca banca trebuie sa trimita solicitarea catre ei, si nu eu, iar banca, ma ignora total acum! Cu alte cuvinte fac du-te vino intre banca si Fond si nimeni nu-mi rezolva solicitarea. #-oNu exista nicio cale legala prin care fostul sot sa dea pur si simplu o declaratie ca renunta la toate drepturile asupra casei (le doneaza sotiei), fara sa facem partaj propriu-zis?
Partaj
un om simplu
Buna,
In urma divortului am hotarat ca eu sa o despagubesc pe fosta mea sotie cu o suma de bani pentu o casa dar problema este ca eu va trebui sa fac un ... (vezi toată discuția)