Nu sunt inca casatorita, sunt divortata, am un credit foarte mare si platesc la zi ratele.
Creditul este luat in timpul casatoriei, nu s-a facut partaj, eu plates ratele integral si fostul sot cand isi aduce aminte imi da partea lui de rata.
Intentionez sa ma casatoresc,iar in situatia putin probabila sa ma aflu in incaacitatea de a mai platii ratele, exista posiilitatea legala de a se indrepta impotriva bunurilor sotului meu ( cel cu care urmeaza sa ma casatoresc ) bunuri care nu sunt dobandite in timpul casatoriei, care el le are dinainte de a ne casatorii ?
Mamica a stat in CIC pana la implinirea varstei de un an,solicitand la data implinirii varstei de una an a copilului, CFP pt inca un an.
Trecerea din CIC in CFP se face in ziua urmatoare chiar daca este zi nelucratoare ? sau cu prima zi lucratoare ?
De ex. copilul face un an la data de 04.10.2013 - vineri si ea solicita CFP pana la implinirea varstei de doi ani a copilului , deci CFP intra din 05.10.2013 - sambata ?
1. se intoarce , are o zi de CFP si urmatoarea inceteaza - in situatia asta mai primeste indemnizatie pana la implinirea 1 an copil ( precum a optat ) ?
2. am intelec , cf noilor reglementari ca daca tatal nu doreste sa stea a 12-a luna in CIC at mama trebuie sa se reintoarca pt ca nu va primi indemnizatia pt a 12-a luna .
In cazul in care o mamica se intoarce mai devreme din CIC cu cateva luni inainte de implinire un an copil ( optand pt un an ) si solicita incetare CIM, ea mai primeste indemnizatie de crestere copil pana face copilul un an ?
Adica ex. Copilul face un an pe 09.10.2013
A solicitat CIC pana la varsta de un an copil
Ea vrea sa se intoarca pe 12.08.2013 si incetare cu 13.08.2013.
1.In acesta situatie ea mai primeste indemnizatia pana la implinirea varstei copilului de un an ?
2.daca ea ramane in CIC pana la implinirea varstei de 1 an a copilului, cf cereri – primeste indemnizatia pana la varsta de un an a copilului ?
puteti fi va rog mai explicit in ceea ce priveste fraza - "mai mult in cazul dvs este clar ca "deranjati' la noul loc de munca. mai mult la intoarcerea din cim s-a statutat ca nu se poate modifica in nici un mod felul muncii (inclusiv delegare)"
ca sa inteleg clar, daca te intorci din CIC nu-ti poate fi schimbat locul muncii ? si totodata pot refuza delegarea ? legal vb
dar din cate stiu Cf Codului Muncii nu am voie sa refuz delegarea, angajatorul are dreptul sa delege fara acordul salariatului 60 zile deci nu am cum sa refuz delegarea pt ca as fi cercetata disciplinar in cazul acesta.rnrndeci este prevazut undeva anume ca nu se poate modifica , in conditiile date,
Multumesc pentru raspuns , dar am citit in OUG privind protectia maternitatiii la locurile de munca , ceva de genul ca nu poate modifica locul de munca, sau am interpretat eu gresit contextul legii sau poate fi interpretabil ?