avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate Andig

Activitate Andig

Răspuns la discuția tatal - concediu crestere copil
Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie pe care va voi expune in continuare.
Pe 30 noiembrie 2012 am nascut si in momentul de fata ma aflu in concediu pentru cresterea copilului de 1 an. Conform HG nr. 57/2012, tatal copilului trebuie sa intre in concediu de crestere a copilului pentru o luna. Problema si dilema mea este urmatoarea: firma la care era angajat sotul meu in perioada decembrie 2011-noiembrie 2012 (12 luni anterioare nasterii copilului) nu i-a platit integral salariul (foarte putin sau deloc) si deasemenea nu a platit catre stat nicio dare aferenta salariului sotului. Deci sotul a incasat o parte din salariu insa pentru banii aceia firma nu a platit nimic catre stat. In aceste conditii se considera ca sotul meu nu intruneste conditiile de acordare a concediului de crestere a copilului?
Pentru a beneficia de stimulentul de insertie ma pot intoarce la serviciu in 29 octombrie, respectiv 29 noiembrie in conditiile in care sotul meu nu intruneste conditiile de acordare a concediului de crestere copil?
Va multumesc anticipat!
Am uitat sa mentionez ca este vorba de primele, ajutoarele de vacanta, de sarbatori, cota energie electrica incasate inainte de 2001.
Va multumesc!
Va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la veniturile luate in calcul la stabilirea pensiei pentru limita de varsta. Ma intereseaza sa stiu daca primele, ajutoarele de vacanta, de sarbatori, cota energie electrica sunt luate in considerare la calculul cuantumului pensiei tinand seama ca si pentru aceste sume s-a cotizat la asigurarile sociale, chiar daca nu au avut un caracter permanent.

Va multumesc anticipat!
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea informatie: lunile care se iau in calculul indemnizatiei de crestere copil, in cazul in care copilul se naste in decembrie 2012 sunt: decembrie 2011-noiembrie 2012 sau ianuarie 2012-decembrie 2012?
Va multumesc!
Asa auzisem si eu dar nu aveam certitudinea ca asa este. Va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția Concediu pentru sarcina si lauzie
Va multumesc pentru raspuns.
Nu eu il numesc asa ci asa este denumit in OUG mentionata in mesajul anterior.
Intre timp am inteles din alte surse, ca se poate acorda un concediu de sarcina de 80 zile si un concediu de lauzie de 46 zile; din pacate medicii de familie nu au aflat acest lucru.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Buna ziua!
Imi puteti spune daca in acest moment exista un contract colectiv de munca la nivel national in vigoare si care este acela?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc mult pentru raspuns.