avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate mecy

Activitate mecy

Discuție Act de donatie
Buna ziua,
Avem un teren cu o casa dabandita prin mostenire 1/5, prin act de cumparare vanzare 3/5 iar acuma un frate vrea sa ne deie 1/5 prin act de donatie. are ceva dezavantaj?(la o cerere de autorizatie pentru constructie sau orice altceva care este legat de bun).
Buna ziua,
Vand apartamentul, cumparatorul il cumpara prin banca (credit ipotecar) si vreau sa va intreb ce contributii de plata am eu ca vanzator la notarul public ?Si cat la % este impozitul pe venitul din vanzare?
Buna ziua. in cazul meu valoarea de impunere aproximativ ce valoare poate sa aiba?
Va multumesc.
Valoarea fiind hotarata de instanta, prin evaluare? cat poate sa dureze si care sunt pasii de facut in procesul acesta ?
Buna ziua. Mama detine 4/5 parte din teren si casa( in total 705 mp) prin mostenire 1/5 si prin act de cumparare vanzare 3/5 de la cei 3 frati , un frate detine 1/5 care nu a vrut sa cada la intelegere.Vrem sa extindem locuinta dar nu se poate face nimica pana cand pe cartea funciara apare si fratele sau care nici acuma nu vrea sa ajunga la o intelegere comuna .Intrebarea mea este ce putem face in cazul acesta? ce solutii avem?Si daca el prin lege are drept si din casa care are o camera si o bucatarie sau numai din teren (ex.daca facem iesire din indiviziune)?sau daca putem sa i platim partea lui prin instanta?
Discuție Pensie
Exista acuma o lege care permite pensionarea luand in calcul varsta + anii lucrati care la femei trebuie sa fie 81 iar la barbati 90.
Răspuns la discuția Carte funciara separata
si astfel el ramane cu partea lui din teren (din gradina) la care trebuie sa i lasam un culoar de acces sau se poate face ca acest culoar sa intre in parte lui de 1/5? trebuie solicita alt numar de casa?
Răspuns la discuția Carte funciara separata
care este procedeul pentru iesirea din indiviziune?
Buna ziua,
mama a mostenit 4/5 de la bunici casa si teren ,intabulata pa numele ei.1/5 fiind al fratelui ei care nu vrea nici sa se inteleaga cu ea nici sa si rezolve ca sa si masoare partea.neintabulata. Daca stiu bine el are parte numai din teren, din suprafata construita nu.Problema este ca vrem sa extindem casa ( cu o camera) si ne trebuie o masurare topografica pentru avizul de urbanism.acum in cartea funciara apare mama cu 4/5 parti si el cu 1/5 .Ce solutii am avea ? Daca se poate sa facem noi carte funciara separata pentru cei 4/5 parti?