avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate marcusel

Activitate marcusel

Răspuns la discuția Art 320 ind 1 apel
Da, doamna av r, a mai avut o condamnare din care s-a eliberat in 2001 condionat.Imi cer scuze de neintelegerea creata dar aici ma refeream doar la faptul ca procurorul i-a adus la cunostinta in instanta de fond ca exista la dosar reabilitarea lui.
buna ziua, multumesc tuturor ce ma pot ajuta.
Am un prieten ce a fost arestat in 2011 pentru furt calificat, iar la recursul arestarii preventive sa dispus judecarea in libertate.In 2012 e primul termen de judecata la judecatoria X, in primele termene nu s-a prezentat, in antepenultimul se prezinta si ise aduce la cunostinta ca e reabilitat, va beneficia de art 320 ind 1cpp, si nu a solicitat probe noi. In penultimul termen ramane in pronuntare, iar in ultimul se da urmatoarea solutie:Solutia pe scurt: În art 208 alin1, art 209 alin 1 lit e , g şi i , alin 2 lit b Cp condamnă pe inculpatul , la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea de infracţiunii de furt calificat . În baza art 71 alin 2 Cp interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art 64 lit a ( teza a II –a ) lit b Cp , pe durata executării pedepsei principale . În baza art 88 Cp deduce din pedeapsa aplicată perioada cât a fost reţinut şi arestat preventiv şi anume de la 05.10.2011 la data de 07.10.2011 Constată că, numitul , nu mai are pretenţii civile faţă de inculpatul .. În baza art 189 C.p.p. suma de 200 lei reprezentând contravaloarea onorariului apărătorului desemnat din oficiu se virează din fondurile ...şi se include în cheltuielile judiciare . În baza art. 191 alin.1 C.p.p . obligă inculpatul să plătească statului suma de 980 lei cu titlu de cheltuieli judiciare . Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare .
Azi a facut apel, avand ca motive cunatumul pedepsei si neaplicarea art320 ind 1 cpp.
Acum intrebarea este: I se va respinge cererea de apel ? In acest stadiu de apel I se va aplica art 320 ind 1 cpp?
Va multumesc tuturor ce ma lamuriti cu raspunsuri
Doamne ajuta sa se rezolve ceva cat mai repede, momentan proiectul e in Senat si a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ al Senatului, urmeaza comisiile (banuiesc), dar si SR Stanescu se implica in acest proiect.
proiectul de lege este inca la senat dupa cate apare pe site-ul institutiei, PROBLEMA ESTE CA S-A CLASAT, sub art. 63 alin 5 din constitutie, in data de 21.12.2012 la hot. B.P., daca e cineva care poate da explicatii cu privire la aceasta hotarare si mai exact ce inseamna a fi clasat daca se va relua in noua forma aparlamentului, potrivit art mai sus mentionat din constitutie. va multumesc
Răspuns la discuția redeschidere dosar penal
motivul judecarii in lipsa este acela ca nu a luat la cunostinta de citatii pentru ca domicilia la alta adresa, decat cea inscrisa in c.i., iar cei de la acea adresa de domicliu nu au instiintato si nici avocatul persoanei in cauza, va multumesc,nu e vorba de sustragere sau alte forme de acest fel, ideea e daca ar putea obtine o pedeapsa mai mica sau mai mare,am inteles de la leglly_aid, ca se va anula prima condamnare, deci o posibil sa se stabileasca o noua pedepsa care poate fi mai mica decat cea de 3 ani data in prima condamnare benefeciind de legea mai favorabila cu 1/3,ideea e daca se va scadea aceasta treime din pedeapsa de 3 ani, sau poate primi o noua pedeapsa de exemplu de 6 ani si beneficiaza din aceasta de o reducere de 0 treime, va multumesc inca o data

Răspuns la discuția redeschidere dosar penal
motivul judecarii in lipsa este acela ca nu a luat la cunostinta de citatii pentru ca domicilia la alta adresa, decat cea inscrisa in c.i., iar cei de la acea adresa de domicliu nu au instiintato si nici avocatul persoanei in cauza, va multumesc,nu e vorba de sustragere sau alte forme de acest fel, ideea e daca ar putea obtine o sentinta mai mica sa
Discuție noul cod penal
se aude ca va intra in vigoare noul cod penal la 1 octombrie sau cel tarziu la 1 noiembrie 2012, stie cineva daca e posibil?
Buna ziua. Am o cunostiinta ce se afla in executarea pedepsei in cadrul penitenciarului, pedeapsa de executat este de 3 ani, inceperea pedepsei a fost facuta cu data de 03 mai 2012, a fost judecata in lipsa , ar dori sa redeschida dosarul in scopul obtinerii unei micsorari de pedeapsa pe baza articolului 320, referitor la recunoasterea faptei, tinand cont ca se afla inchisa pentru inselaciune, credeti ca se poate obtine aceasta micsorare de pedeapsa sau la rejudecare i se va mari pedeapsa, va rog daca sunte-ti buni sa imi dati un sfat atat va rog., are zile de executat obligatorii in numar de 618, iar propozabilul este de 547 de zile, pana acum a executat 135 de zile, va multumesc frumos !!!