Am urmatoarele intrebari:
1. TVA-ul platit in vama pt. un import de marfa din Ucraina, unde anume se evidentiaza in D300? Acest TVA trebuie sa apara in jurnalul de cumparari?
2. Avem o factura de vanzare cu taxare inversa (cherestea): este corect daca in D300 punem aceasta factura la randul13? Dar in D394 se pune la sectiunea(V), si baza si TVA-ul aferent acesteia.
Multumesc,
Da, la aceste inreg contabile m-am gandit si eu, doar ca pe factura am urmatoarea situatie: - diesel - 3000L, si a doua pozitie este taxa transport. Combustibilul cand se aduce se masoara, pot fi diferente in plus sau in minus, aceasta diferenta nu stiu pe ce cont sa o pun? si cea de-a doua intrebare este: daca taxa de tranport se include sau nu in pretul de achizitie al combustibilului.
Multumesc,
Buna ziua,
Am urmatoarea intrebare: societatea are obiect principal de activitate - transport. Detinem un rezervor pt combustibil (5000L), rog sa ma ajutati cu o monografie contabila achizitionare combustibil in cantitate mare pt consum propriu.
Suntem firma cu obiect principal de activitate-transport, intrebarea este: pt achizitionarea unui rezervor stocare combustibil sunt necesare ceva autorizatii?
Voi inregistra acest rezervor ca si mijloc fix, puteti sa ma ajutati cu un cod.
Vanzarea de cherestea in Romania catre o persoana juridica este cu taxare inversa sau nu? Mentionez ca eu am cheresteaua din import.
As dori si o monografie contabila in acest sens.
Multumesc,
Care este procedura pe care trebuie sa o parcurga angajatorul la revenirea unui angajat din CIC? Contractul de munca este suspendat in perioada de 31.10.2010 - 18.09.2012. Mentionez ca salariata vrea sa intre in somaj.
Multumesc,