avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenirea la munca din concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenirea la munca din concediu de crestere a copilului

Care este procedura pe care trebuie sa o parcurga angajatorul la revenirea unui angajat din CIC? Contractul de munca este suspendat in perioada de 31.10.2010 - 18.09.2012. Mentionez ca salariata vrea sa intre in somaj.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 16 Septembrie 2012
1. - In perioada cat salariatul a fost in CCC a avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica era tot salariatul dvs. numai ca nu presta munca si nu primea salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Inainte de terminarea CCC face o cerere catre angajator prin care solicita incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Dvs. emiteti o decizie de incetare a suspendarii CIM si reluare a activitatii incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul a implinit 2 ani.

4. - Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa il concediati cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
- Pentru asta trebuie sa respectati prevederile din Codul muncii adica sa ii acordati o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care va veni la serviciu si va primi salariu) si apoi sa emiteti decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa ccc? veperope veperope am lucrat 2 ani la o firma,dupa care am nascut si am intrat in cic.Am nascut in 29.09.2010.din cate am inteles postul meu n-a fost ocupat de nimeni dar nici nu ... (vezi toată discuția)
Somaj ALINACARSTEA ALINACARSTEA Am terminat CCC, pot intra in somaj? (vezi toată discuția)
Concediere dupa revenire din cic tbia tbia Buna, doresc sa stiu daca pot fi concediata la revenirea din CIC, daca locul de meu de munca a fost desfiintat? (vezi toată discuția)