Da, sau o serioasa metoda de-a intoarce un proces penal impotriva ta...
Politistul punand intrebari te poate plictisi incontinuu ore intregi, si poate "nuanta" declaratia ta in defavoarea ta prin intrebarile puse.
Gen, daca te-a lovit cineva sa te ia cu "hai mah, niciodata nu ai mai avut asemenea probleme , nici in liceu?!" "hai mah!" .... "doamna, .... hai fiti serioasa".
Decat sa am parte de astfel de "specimene" (+am de-a face cu un politist plin de pile) mai bine "tac" si depun probe la dosar si ma rezum la o plangere penala de maxim 1 pagina
In fine am citit aici pe forum ca nu e neaprat nevoie, sa te prezinti ca p. vatamata la un proces penal... si nici nu esti sanctionat daca, ca si p. vatamata nu te prezinti la politie, parchet sau judecatorie.
Este adevarat ca poti ca si parte vatamata doar sa depui plangerea prealabila si sa ceri judecarea in lipsa, astfel sa nu ti se mai ia declaratie la parchet sau sa mergi in fata instantei?
Persoanei nu, politiei da, daca a fost suficient de destept incat sa depuna plangere penala la politie pe "autor necunoscut" si sa-i lase pe ei sa-l gasesc pe vinovat.
Adica eu asa as face, pe civil ... sa ceri tu toate proble, ala zice "nu am fost eu"!