avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate leonarddumitru

Activitate leonarddumitru

Bună seara,

Mă puteți ajuta cu un sfat?
Mama mea a cumpărat un apartament în 1988 de la ICRAL prin vânzare-cumpărare, bun propriu.
În prezent este re-căsătorită de circa 5 ani iar soțul ei are un băiat din altă căsătorie.
Întrucât au efectuat căsătoria civilă în anul 2015, există posibilitatea că băiatul actualului soț să aibă drept de succesiune la apartament?

De asemenea, ce act putem face cu mama astfel încât după deces să rămânem moștenitori doar eu și sora mea?
Din ce am înțeles, actele de donație se pot ataca în instanță.
Bună seara,

Voi pleca din România pentru studii în Spania, studii ce se vor desfășura pe parcursul a 4 ani, împreună cu soția.

În prezent nu suntem angajați în România și plecăm în Spania fără contract de muncă, urmând a ne găsi acolo, implicit și locuință.

În ceea ce privește această mizerie de lege ORDIN Nr. 1099/2016 din 12 iulie 2016 pentru reglementarea unor aspecte privind rezidența în România a persoanelor fizice ([ link extern ] .

Conform comunicatelor ANAF, și modelului standard de răspuns la acest chestionar, pe care îl găsiți aici: [ link extern ] .

De asemenea, se specifică obligativitatea depunerii acestui formular cu 30 de zile înainte de părăsirea României, însă nu specifică în cât timp vor trimite notificarea de răspuns.
Întrucât perioada de depunere documente în Spania pentru NIE (tax identification number) și Empadronamiento (reședința fizică) și respectiv DNI (Documento Nacional de Identidad) este considerabilă (1 lună-2 luni), ANAF poate trimite răspuns în termen mai rapid prin care să ia “de capul lor” decizia de a ne considera ca rezidenți fiscali permanenți în România.

Ceea ce nu este normal!!!

În această situație, procedura îmi este foarte neclară și lasă MULT loc de interpretări.

Ce îmi recomandați să fac în această situație, având în vedere că cel puțin 6 luni de zile nu voi avea un loc de muncă și implicit venituri în Spania.

Vă mulțumesc mult!
Răspuns la discuția Oferta de la executor?
Va multumesc pentru ajutor. Astept acum raspunsul din partea creditorului, sau o oferta scrisa din partea executorului.
Răspuns la discuția Oferta de la executor?
Am trimis un mail catre compania creditoare pentru a cere lamuriri cu privire la oferta facuta de catre executor si astept raspuns.
Mi s-a parut suspect faptul ca dansii nu vor sa imi trimita in scris oferta comunicata la telefon.

Exista o lege prin intermediul caruia executorul poate propune oferte debitorului in numele creditorului?

Multumesc frumos.
Buna ziua,

Va rog sa imi comunicati daca este posibil ca un executor judecatoresc sa imi propuna achitarea unui procent de 60% din suma datorata creditorului, pentru stornarea procentului de 40% si implicit inchiderea contului meu la creditor.
Le-am cerut oferta dumnealor in scris, insa nu vor sa imi precizeze aceasta oferta in scris, motivand ca oferta facuta la telefon are aceeasi valoare ca cea scrisa.

Pot efectua plata, insa nu vreau sa ma aflu in situatia in care platesc 60% din suma iar ceilalti 40% raman de platit.

Astept sfatul dvs.
Multumesc frumos!

Leonard