avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare sucesiune

Bună seara,

Mă puteți ajuta cu un sfat?
Mama mea a cumpărat un apartament în 1988 de la ICRAL prin vânzare-cumpărare, bun propriu.
În prezent este re-căsătorită de circa 5 ani iar soțul ei are un băiat din altă căsătorie.
Întrucât au efectuat căsătoria civilă în anul 2015, există posibilitatea că băiatul actualului soț să aibă drept de succesiune la apartament?

De asemenea, ce act putem face cu mama astfel încât după deces să rămânem moștenitori doar eu și sora mea?
Din ce am înțeles, actele de donație se pot ataca în instanță.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:14, 6 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca mama decedeaza inaintea sotului ei atunci acesta primeste 1/4 din imobil
Daca sotul moare inainte atunci nu mai primeste NIMIC
Copilul sotului nu are niciun drept de mostenire.
Puteti incheia intre dumneavoastra si mama un act de vanzare cumparare, eventual cu clauza de abitatie viagera.
Orice act poate fi atacat in instanta. Doar in putine se poate dispune rezilierea sau sa se constate nulitatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din casatorie mixta, proprietate pe numele sotiei din venituri proprii de dinaintea casatoriei, sotul actual semnand ca nu are nici un fel de pretentie nici prezenta nici viitoare pmarinoiu pmarinoiu Am fost vaduva si m-am recasatorit.Am avut un apartament numai pe numele meu inainte de a ma recasatori, pe care l-am vandut in timpul re-casatoriei. Cu banii ... (vezi toată discuția)
Donatie sa contract de v/c annes3 annes3 buna ziua - am si eu o rugaminte la dvs cine ma poate ajuta cu un sfat. urmeaza sa ma casatoresc si mama mea vrea sa-mi lase casa sub o forma in care sa nu ... (vezi toată discuția)
Se da următoarea situatie: soțul are un apartament (înaintea ... gabyela gabyela Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații ... (vezi toată discuția)