avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se da următoarea situatie: Soțul are un apartament (înaintea ...

Se da următoarea situatie:
Soțul are un apartament(înaintea căsătoriei) cumpărat cu banii din moștenire și diferența de bani donata de la frații lui.
Eu înainte de căsătorie am făcut cu mama un contract de întreținere cu uzufruct viager. Anul acesta ne-am legalizat căsătoria cu totul
Vrem sa facem la notar ceva act în care sa specificam ca după moartea noastră nici unul nu are pretenție la ce are celalalt. Se poate? Ce act trebuie sa facem?
Cel mai recent răspuns: gabyela , utilizator 19:21, 11 Februarie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate.
Orice pact asupra unei moșteniri viitoare este lovit de nulitate absoluta.
Nu aveți decât sa va instrainati bunurile pe care le dețineți fiecare, din timpul vieții, oricui doriți.
Daca ati muri acuma sotul mosteneste impreuna cu mama, daca moare el impartiti casa lui cu frații.
Dvs cine vreti sa va moștenească, daca nu vreti ca sotul sa aiba o cota?
Iar in cazul lui, el cine vrea sa il moștenească? Puteti sa faceti un testament in acest sens, e mai bine decat nimic, o sa il revocați cand se va naste un copil, ceea ce va va schimba prioritatile.
Eu am un băiat din prima căsătorie și soțul vrea sa rămână frații lui moștenitori.


Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt a raspunde, se apasa pe raspunde, nu pe citeaza.

Faceti testament, dvs lasati copilului, el lasa fratilor. Mai departe, tine de constiinta fiecaruia sa nu atace testamentul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Când veți deveni și dvs. proprietara pe casa mamei( când aceasta, din păcate, va deceda), puteți face și dvs. cu băiatul dvs. un act similar( fie de întreținere, fie de donație, de uzufruct viager, de renta viageră etc sau un testament) către fiul din prima căsătorie! Același lucru îl poate face soțul dvs. cu frații săi! Atenție însă, astfel de acte sunt atacabile de soțul supraviețuitor, care este moștenitor rezervatar!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)
Testament sau donație? Adelina.M.H. Adelina.M.H. Testament sau donație Tatăl este recăsătorit. Înainte de recăsătorie detinea un apartament. Suntem doua surori și vrea să ne lase apartamentul după ... (vezi toată discuția)