avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate crismo71

Activitate crismo71

Buna ziua,

In cat timp de la respingerea unui recurs (contestare pv contraventie) ca nefondat solutia devine definitiva si irevocabila ?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Buna ziua,

Am aflat ieri pe portalul just.ro ca mi-a fost respins ca nefondat recursul la o plangere contraventionala pentru suspendare permis 30 zile. Nu intentionez sa merg mai departe cu procesul. Am cateva nelamuriri cu privire la procedura de predare a permisului la politie si rog pe cineva cu experienta in acest domeniu sa ma indrume, raspunzandu-mi la cele 2 intrebari de mai jos.

1) La cat timp dupa publicarea solutiei pe portalul just.ro pot sa fac cerere pentru eliberare copie hotarare cu mentiunea definitiv si irevocabil si ce taxe / timbre trebuie sa insoteasca cererea ?

2) Unde trebuie depusa aceasta cerere avand in vedere ca cererea de recurs am depus-o la judecatoria din localitatea mea de domiciliu (unde s-a judecat fondul), iar recursul s-a judecat la tribunalul din resedinta de judet (unde judecatoria a trimis dosarul spre judecare) ? Va fi inapoiat dosarul la judecatoria locala si atunci pot depuine cererea acolo ?

Pun aceste intrebari intrucat nu vreau sa fiu penalizat suplimentar cu inca 30 zile de suspendare pentru nepredarea la timp a permisului.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,

Se poate cere anularea unui PV de contraventie (neacordare prioritate trecere pietoni) din cauza ca agentul constatator a gresit o cifra din numarul cartii mele de identitate (un "9" in loc de "5") ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!