avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Activitate nagypiroska

Activitate nagypiroska

Bună ziua !
Lucrez la o instituţie publică şi vă rog să mă ajutaţi cu sfaturi deoarece consider că următoarele fapte nu sunt tocmai legale în privinţa achiziţiilor publice:
1.- desi instituţia are obligaţia de a organiza licitaţie, nu a prelungit contractul cu firma cu care a avut contract până la organizarea unei noi licitaţii a achiziţionat produsele prin cumpărare on line de la un supermarket ( după mine atât achiziţia cât şi plata acestor facturi sunt ilegale);
2- dir ec. a instituţiei la referatul prin care aproba achiziţia unor produsemenţionează ,, se aprobă pe SEAP de la firma X", menţioneazâ firma de la care trebuie cumpărat bunul ( presupun că şi acest lucru este ilegal );
3. deşi există contract pt. achizitionarea unor produse, de ex. detergent, prin referat aprobă pentru unii angajaţi, achiziţia aceluiaş tip de produs dar care nu este cuprins în lista de produse anexă la contract;(presupun că şi acest lucru este ilegal )
4- achiziţionează şi plăteşte facturi fără a avea contract si fara r face studiu de piaţă;(presupun că şi acest lucru este ilegal )
5. nici comisia de elaborare a documentaţiei de atribuire a contractelor, şi nici comisia de evaluare a ofertelor de preţ nu este conf Dispoziţiei de numire, adică din 7 membri sunt chemaţi numai 4 persoane;
Vă rog să mă ajutaţi cu sfaturi, dacă cele sus menţionate constituie ilegalităţi şi unde pot fi sesizate aceste nereguli.
Vă mulţumesc anticipat !
Răspuns la discuția RETINERI DIN SALARIU
Multumesc!!!
Buna ziua!Am o nelamurire, va rog sa ma ajutati! Am fost anagajat la o unitate de administratie publica subordonata consiliului judetean, din data de 01.10.2012.m-i s-a desf[cut contractul individual de munca disciplinar, cea ce este neiantemeiat, ;i conform nerespectarii art 267 alin 2 Codul muncii nul,am depus contestatie in acest sens.In data de 08.10.2012 directorul a emis o dispozitie prin care retine 1/3 din salariu pt fondul de garantie luand in considerare proiectul raport a auditului, pe perioada 01.01.2011-30.06.2012.Mentionez ca am fost angajat ca personal contractual si in contractul de garantie am semnat pt. retinerea unui salariu ca fon de garantie cea ce aveam la data de 01.10.2012. Este legal aceasta retinere? Mai mult, lichidarea trebuia sa se faca inainte de desfacerea cont.ind.de munca pt ca a fost respins cererea mea in acest sens? Trebuie sa-mi plateasca concediile aferente anilor 2011,2012, pt ca datorita volumului mare de lucru nu am efectuat concediile? Va multumesc anticipat pt ajutor.
Răspuns la discuția fisa postului
multumesc!
Discuție fisa postului
sunt angajat la o unitate din admin.publ., am 3 buc de fise post cu atributii pt. trei posturi bineânţeles plătit pt. un post:) care dintre aceste fişe e valabil?, eu cred că numai ultima, vă rog să mă ajutaţi ! vor să mă sancţioneze pe baza primei fişa postului.