avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1385 soluții astăzi
Forum Activitate m_claudia

Activitate m_claudia

Daca poate cineva sa-mi ofere un răspuns?
Se mai poate cere Ordinul Prefectului sau acest lucru a fost posibil pana in anul 2000 ?
Multumesc.
Răspuns la discuția renuntare la mostenire
Multumesc frumos pentru răspuns.
Răspuns la discuția renuntare la mostenire
Daca mă poate ajuta cineva cu un răspuns.
Multumesc frumos.
Răspuns la discuția Renuntare succesiune.
Exista art care sa susțină aceasta situație? O cerere de punere in posesie a terenului îl face pe renuntator acceptat al mostenirii?
Răspuns la discuția renuntare la mostenire
Din pacate vad aici pe certificatul de mostenitor ca a fost inregistrata si cate o declaratie cu nr in dreptul fiecarui succesor. Imi cer scuze ca sunt atat de confuza.
Asadar in aceste conditii terenurile sunt in legalitate?
Multumesc tare mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția renuntare la mostenire
La titlul de proprietate pe spate la mostenitori apare numele tatalui primul si apoi numele celor doi fii ai surorii ( mama lor fiind la acea data decedata). Datat 1998.
Pe certificatul de mostenitor apare tatal la sectiunea : Sunt strain de succesiune prin renuntare sau conf art 700 cod civil. Datat 1982.
Răspuns la discuția renuntare la mostenire
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unei situatii asemanatoare cu cea de mai sus. Dupa moartea bunicului meu in 1982, sotia supravietuitoare si doi dintre fii au confirmat ca sunt straini de succesiune prin renuntare in favoarea surorii lor. In certificatul de mostenitor este trecuta partea imobila a succesiunii reprezentand 1/2 din casa bunicilor.
In 1998 se elibereaza un titlu de proprietate al terenurilor intravilane si extravilane care au fost inainte de colectivizare in proprietatea bunicului si unde apar ca si mostenitori fii surorii cat si tatal meu ( el fiind la acel moment singurul copil in viata).
Pana azi am fost convinsi ca 1/2 din aceste terenuri sunt in proprietatea noastra ( mostenitori ai tatalui meu) platind de altfel si impozitele aferente. Azi am intrat in posesia acestui act de mostenitor si am aflat ca prin aceasta renuntare de fapt tatal meu ar fi renuntat si la terenuri desi nu este specificat decat strict 1/2 din imobil.
Avem vreo alternativa legala pentru a putea ramane cu aceste terenuri care sunt din 1998 in grija noastra?

Multumesc,
Claudia.