avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare succesiune.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare succesiune.

Daca cineva renunta la succesiune in favoarea fratelui si dupa dezbatere , se revendica un teren decedatului care nu a fost obiectul mostenirii,a renuntat si la acest teren?
Cel mai recent răspuns: m_claudia , utilizator 12:35, 24 Septembrie 2012
In literatura juridica si in doctrina nu exista o parere unanima in domeniul acesta.

Parerea mea personala este ca in cazul acesta nu se mai poate lua in considerare renuntarea la mostenire. Consider ca ar fi existat posibilitatea ca, daca la momentul renuntarii acesta ar fi stiut de existenta acelui teren, probabil, ca nu ar mai fi renuntat la mostenire. Deci, daca ulterior au aparut si alte bunuri, atunci certificatul de mostenitor obtinut initial se modifica iar, persoana ce a renuntat initial trebuie sa fie chemata la succesiune astfel incat sa isi exprime din nou acceptul sau nu cu privire la noile bunuri aparute in masa succesorala.
Exista art care sa susțină aceasta situație? O cerere de punere in posesie a terenului îl face pe renuntator acceptat al mostenirii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar ... Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar acesta a decedat pot să-mi cer acum înapoi moștenirea(bineînțeles în termenul de opțiune ... (vezi toată discuția)
Succesiune anya2016 anya2016 Buna seara! Va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea speta: in septembrie 2015, fratele meu a decedat. El nu a fost casatorit si nu a avut copii. Parintii ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la moștenire carmen bodeanu carmen bodeanu Un moștenitor care a renunțat la partea sa de moștenire în favoarea altui moștenitor ,mai poate reveni asupra opțiunii sale?;ce alte căi de redobândire ... (vezi toată discuția)