avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire

buna seara,cand se face un act de renuntare la mostenire,trebuie facuta o specificatie la ce anume?adica pot renunta la mostenirea dupa tata asta costind doar in apartament?sau daca renunt,renunt la tot...apartament,casa,masina,terenuri etc...
Cel mai recent răspuns: m_claudia , utilizator 22:14, 24 Septembrie 2012
atunci cand renunti la mostenirea de pe un defunct renunti la tot pentru a fi valabila renuntarea
Renuntarea este totala ,adica veti fi straina de mostenirea acestuia.Renuntarea este irevocabila ,nu puteti reveni asupra ei.Eu nu asa face asa ceva.Daca vreti sa lasati apartamentul altui mostenitor va adresati instantei sau notarului si faceti un partaj voluntar in cadrul caruia se va atribui unuia din mostenitori casa ,altuia masina si terenul ,etc,in functie de dorinta tuturor partilor,cu conditia sa va intelegeti.
Renuntarea este un act pur abdicativ, care se face pentru tot, nu pentru parte...inclusiv pentru bunurile ce vor aparea chiar dupa dezbaterea mostenirii si vor face obiectul unui certificat suplimentar de mostenitor.
dar se poate face un alt fel de act prin care pot renunta la o parte anume?
Numai dupa succesiune, prin partaj. Altfel nu puteti renunta numai la o parte.

Alte discuții în legătură

Mostenire tatui tatui Buna seara Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Suntem trei frati. Am mostenit o casa cu teren intravilan intr-un sat. Aceasta casa a fost ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire viragvari viragvari Buna Ziua, Va rog frunos daca ma puteti lamuri cu un aspect legat de un TP. Cei de la primaria in raza caruia locuiesc vor sa elibereze un TP care sa contina ... (vezi toată discuția)
Mostenire tatui tatui Buna seara Va rog frumos sa ma lamuriti intr-o problema. Suntem trei frati. Am mostenit o casa cu teren intravilan intr-un sat. Aceasta casa a fost cumparata ... (vezi toată discuția)