Buna ziua,
am aflat recent de la tatal meu ca strabunicul meu a avut un teren, cu titlu de proprietate, dar de care nu s-a interesat nimeni de zeci de ani pana acum. Terenul este intr-o zona frumoasa de munte unde s-au construit multe cabane dupa anii 90.
Intrebarea este: ce sanse am sa gasesc acel teren si sa-l trec in proprietatea mea?(cu siguranta este construita vreo cabana pe el acum).
Va multumesc anticipat.
Nici o parere?
Multumesc.
Buna seara,
acum 2 ani am postat problema mea legata de acoperis(pagina 1) si a sosit momentul sa-l schimb anul acesta pentru ca nu mai rezista o iarna. Acum o saptamana s-a finalizat lucrarea, integral pe cheltuiala mea, si urmeaza sa merg cu toata documentatia la vecinii de pe tronson pentru a recupera din bani.
Ca si masura de precautie am discutat cu un avocat inainte de a incepe lucrarea si acesta m-a asigurat ca banii se pot recupera prin instanta ca ultima varianta. Astazi am discutat din nou cu el si mi-a zis ca daca pe extrasul CF de informare nu apare mentionat acoperisul ca si bun comun nu se poate face nimic...si ramane la aprecierea fiecaruia daca contribuie sau nu cu ceva.
Stie cineva daca este adevarat ce se zice despre extrasul cf?
Exista o alta cale de a recupera ceva de la cei care vor refuza?
Au mai fost cazuri de acest gen?
Multumesc frumos.
lucram la angajatori diferit si domenii diferite, dar in conditiile in care ea are CIM suspendat pana la intoarcerea la munca si primeste indemnizatia de crestere copil de la stat(ajutor social) pot beneficia eu de acel ajutor?
este prevazut in CCM, dar cine beneficiaza? eu sau sotia?
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti in situatia care o voi descrie mai jos.
Sotia mea se afla in concediu de crestere a copilului pe o perioada de 2 ani, din care mai are 1 an. Acum este insarcinata si va naste peste aproximativ 3 luni.
La prima nastere a primit din partea angajatorului acel ajutor material de un salariu mediu brut pe institutie.
Va mai primi si la a doua nastere acel ajutor din partea firmei, in conditiile in care contractul de munca este suspendat sau am dreptul sa-l primesc eu, in calitate de angajat, sot si parinte?
Multumesc.
elga50 a scris:
In cazul vanzarii si-a cedat dreptul de proprietate si atunci, o data cu acest drept a cedat si obligatiile legate de acel spatiu, parte de instalatie etc.
Sa inteleg ca toti vecinii care au renuntat la acel pod acum nu mai au nici o obligatie fata de reparatia acoperisului blocului?
Revin cu trei intrebari:
1. mai exista vreo lege in afara de legea nr. 230/2007 care reglementeaza activitatea asociatiei de proprietari?
2. acordul de asociere se poate obtine si din alta parte decat asociatia de proprietari?
3. norma metodologica de aplicare a legii nr. 230/2007 la art.32-(3) Nici un proprietar de apartament sau spatiu cu alta destinatie decat cea de locuinta nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renuntarii la folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta ori in alte stuatii. Acest articol ma ajuta cu ceva?
Astept un sfat.
Multumiri celor care au scris pana acum.
din cate am inteles proprietarii de la ultimul etaj au cumparat podurile aferente de la asociatie, desigur cu acordul vecinilor. Prin acea tranzactie ei au renuntat la bucata lor de pod dar nu inteleg ce legatura are si cu acoperisul cladirii, dar dupa mine sunt doua lucruri diferite.
D-le Adriantot, exista un pod asa cum am descris mai sus, pe care nu-l foloseste nimeni, nici macar eu, cu intrare de la noi din apartament, dar nu am platit pentru asa ceva. Eu am platit pentru un apartament si nu pentru o casa in varful blocului.
Voi incerca sa aflu mai multe detalii legate de acele tranzactii si de intelegerile dintre proprietari. Aceste intelegeri daca apar in contractele de vanzare-cumparare sunt valabile si pentru mine? pentru ca eu in contractul cu vanzatorul nu am nici o clauza legata de acoperis.
am discutat cu reprezentantul asociatiei, care intamplator locueste pe tronson la cateva etaje mai jos, care mi-a zis ca fiecare proprietar de mansarda isi repara acoperisul deoarece acesta nu mai este bun comun odata cu vanzarea podului acum cativa ani. Podurile au fost cumparate de proprietarii ultimelor etaje la preturi mici si transformate in mansarde (mai exact compartimentate pentru ca modificari ale structurii blocului nu au fost niciodata) si astfel fiecare a preluat responsabilitatea reparatiei acoperisului pe cont propriu.
Asadar am cateva nelamuriri si sper ca ma poate ajuta cineva cu pareri si sfaturi.
1. cum pot afla daca in momentul de fata acoperisul este bun comun si ce documente sa le cer in acest sens?
2. in conditiile in care in urma unei vijelii cade o bucata de acoperis jos si provoaca unele pagube omenesti sau materiale cine raspunde?
3. care este primul pas in repararea acoperisului? ...am inteles ca o sesizare scrisa catre asociatie, se poate si prin Posta cu confirmare de primire? pentru ca nu cred ca imi va scrie nimeni "Am primit un exemplar" si sa semneze.
Va rog sa ma corectati daca gresesc, dar in momentul in care toti locatarii si-au dat acordul pentru vanzarea podurilor in vederea mansardarii nu se intelege acordul de vanzare a spatiului cota parte nu si a acoperisului efectiv, acoperisul este parte a constructiei. Este posibil sa fie mentionat in contractele de vanzare cumparare de atunci si sa fie valabil acum, pentru mine? Eu nu am semnat cu nimeni asa ceva.
Multumesc.