Da, dar firma din România nu are producție si deci trebuie sa plătească impozit in Germania?
Da el va fi angajat al firmei din România si neamul ii face contract pe firma. Contractul va fi între firma neamtului si cea din România. Firma din România are doua variante de lucru cu firma din Germania: sa facă producție in România sau sa plătească impozit si in Germania(impozit pe care statul german îl returneaza la finele anului.
Noi avem o societate(SRL) care a funcționat pana in 2007,după care am suspendat-o.activitatea era de confectionat si montat termopane. După 3ani am reactivat-o . Între timp soțul meu a lucrat in Germania. Angajatorul Neamț ii face contract pe firma si avem 2variante: sa plătim impozit in Germania sau sa avem producție in România. Nu știm exact cum sa procedam. Va mulțumit pentru răbdare.
Si atunci când plătim impozite in statul de detasare e nevoie de formularul A1? Si care este instituția care eliberează formularul A1 ? Sau dacă plătim impozit statului din UE unde detasam angajații si implicit nu mai trebuie sa avem producție in România, sunt alte condiții pentru formularul A1? Va multumesc!
As dori sa știu ce condiții trebuie respectate de o Societate care detaseaza angajații in străinătate si nu are producție in România, dar plătește impozit in tara in care detaseaza angajații.
Formularul A1 se eliberează lunar , fără intrerupere sau exista perioade de timp impuse când nu se eliberează acest formular?
Multumesc.
Dacă sunt PFA si emit factura de asistenta tehnica de specialitate sau prestări servicii consultanta, sunt platitor de TVA? Sau intru in registrul intracomunitar si nu mai plătesc TVA?
Daca sunt PFA si am un contract de prestări servicii cu o firma din UE, mai am nevoie de formularul A1? Si pot fi in registrul intracomunitar sa nu fiu platitor de TVA? Multumesc.
Buna ziua,
As dori sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare:
persoana fizica de cetatenie romana, cu domiciliul in Romania, care lucreaza cu contract in strainate, mai precis pe nave de croaziera, contractul este intre firma angajatoare si persoana respectiva, trebuie sa plateasca impozit pe venitul rezultat din acest contract?
Se aplica in acest caz legea nr.571/2003, articolul 55, alineatul 4, litera m?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va rugam sa ne indrumati cu privire la o colaborare intre firma noastra (un SRL) fara activitate,momentan. sotul lucreaza la o firma din RO,detasat in Germania. Angajatorul neamt doreste sa colaboreze cu el pe firma noastra si vrea un contract de consultanta de specialitate. dorim sa stim cat mai multe despre ce ar trebui,din punct de vedere legal, sa facem ca sa fim in regula.