avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Activitate montecarlobaby

Activitate montecarlobaby

Răspuns la discuția Testament autentic
am inteles.multumesc
Răspuns la discuția Testament autentic
eu intrebam daca trebuie sa imi exprim la notar acceptarea mostenirii?trebuie sa platesc taxa de succesiune sau nu, din cate inteleg nu pt ca se primeste certificat de legatar nu de mostenitor? si daca acest imobil nu reprezinta jumatate din avere eu mai pot sa-mi recuperez dreptul la restul pana la jumatate?
Răspuns la discuția Testament autentic
va rog sa imi raspundeti
parintii mi-au lasat printr-un testament facut la notar un imobil. mai am o sora dar
partea pe care mi-au lasat-o respecta rezerva succesorala. dupa decesul parintilor in cazul testamentului se procedeaza ca in cazul succesiunii, adica trebuie sa accept mostenirea in termen de 1 an prin declaratie scrisa? de asemenea am inteles ca bunurile lasate prin testament se dezbat la urma, sau cum e?
Răspuns la discuția testament autentic
multumesc mult
Răspuns la discuția testament autentic
am inteles. dar fiind coproprietate, fiecare declara ca lasa jumatate din imobil sau cum?
sper ca nu trebuie dezmembrare?
Răspuns la discuția testament autentic
da pica pentru ca e foarte complicat cu acel imobil, are ipoteca facuta de sora mea pentru un alt teren.
e vorba de alt imobil aici, neipotecat pe numele ambilor parinti. daca imi fac testament autentic pe el ar respecta rezerva succesorala. ceea ce intreb eu , e daca se pot duce ambii la notar sa mi-l lase mie prin testament? adica 2 persoane pot face testament catre alta?
Răspuns la discuția testament autentic
deci parintii mei se pot duce amandoi la notar si sa imi lase respectivul imobil, ambii fiind proprietari? adica ce vreau eu sa intreb e daca 2 persoane , coproprietari ai unui bun, se pot duce la notar , pentru a face testament sau testamentul se poate face doar de la o persoana la alta , deci bunul trebuie dezmembrat mai intai?
parintii mei au mai multe imobile. suntem 2 copii la parinti. daca parintii mei imi fac un testament autentic care respecta rezerva succesorala , adica imi doneaza un imobil care nu valoreaza mai mult de 50% din intreaga avere, atunci acesta poate fi atacat? in cazul decesului mai e nevoie de declaratia mea de acceptare a testamentului sau mostenesc imobilul prin executare testamentara?
Discuție acte donatie
ce acte sunt necesare pentru donatia unei parti dintr-o casa de catre parinti catre un copil?