Am primit o amenda de catre Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Recunosc ca nu am respectat indicatorul, dar trotuarul este foarte lat. Am parcat cu 4 roti pe trotuar si a mai ramas inca cel putin 1m pana la gard, astfel nu am stanjenit accesul nimanui, precum este descris in proces. As plati aceasta amenda fara nici o problema, daca nu m-ar deranja faptul, ca primaria nu face nimic pentru a asigura parcari, iar Politia Locala profita de aceasta situatie si aplica amenzi aberante fara pic de intelegere.
Amenda: "stationare voluntara neregulamentara pe trotuar in totalitate in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa", iar la fapta savarsita au scris art. 100/2 din OUG195/2001 - ceea ce este "nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră de către conducătorii de vehicule, cu excepția celor care conduc autovehicule prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) și b);" Se poate anula acest proces pe baza acestei greseli?
Am mai citit un articol din 2017, care explica cum nu poate Politia Locala aplica amenzi pe legea 61/1991 pentru refuzul unei persoane de a se prezenta la sediul poliției locale după ce a găsit ”invitația” în parbrizul mașinii. Diferenta este ca eu am primit-o prin posta, dar totusi nu a fost identificat conducatorul autoturismului. Care este situatia actuala privind aceasta lege?
Am platit recuperarea masinii fara nici un repros, dar o amenda de 580 lei mi se pare nerusinat. Circul foarte putin cu masina, si intotdeauna am grija sa respect regulile, dar ma supara faptul, ca uneori este imposibil sa parchez regulamentar, si in loc sa ne asigure parcari, construiesc cladiri inalte chiar si in locurile cele mai aglomerate ale orasului.
Prima angajare se face doar cu contract pe durată determinată? M-i s-a făcut un contract de muncă pe doar 3,5 luni, cu explicaţia, că pentru cei care încă nu au fost angajaţi niciodată, legea permite doar un contract individual pe durată determinată pentru prima oară. Am căutat, dacă exista o astfel de lege, dar nu am găsit vre-o lege referitoare la acest subiect. Ma puteţi ajuta? Vă mulţumesc.
Un membru al familiei mele are nevoie de ajutor. Iată cazul: intr-o zi i s-a suspendat linia de telefonie, din cauză că a depăşit limita de credit. Are abonament de 6 euro, şi s-a făcut un cost suplimentar de peste 100 euro. Până acum niciodată nu a făcut costuri suplimentare, si nici minutele gratuite nu le-a consumat. Am cerut o factură detaliată, si apare o singură convorbire de 1:08 oră durată, la Enjoy divertisment, numărul de telefon este 1551. Nu vă recomand s-o sunati, este o linie ... ştiţi voi de care, şi vă taxează chiar de la ridicarea apelului.
Am exclus posibilitatea ca cineva ar fi utilizat telefonul lui pentru acest apel, pentru că în acel timp era în drum, sau poate deja era ajuns acasă, iar nimeni nu are acces la telefonul lui niciodata fără să ştie el. O altă posibilitate, ar fi, că nu şi-a blocat tastatura, si s-a format acest număr din greşeală, şi astfel i s-a întâmplat nenorocirea. Cei de la firma sunt convinşi că asta s-a întâmplat lui. Teoretic este posibil, şi... analizând lista de apel din telefon, am văzut că intr-adevăr apar şi alte numere ciudate, dar eu sunt convins, că practic este imposibil să se formeze la nimereală un număr cu cost ridicat la a 4-a încercare (cam atâtea numere ciudate apar în total).
Căutând pe internet, am găsit discuţii despre numărul 1551, au avut ghinion şi alţi oameni cu acest număr, şi se spune că este vorba de nişte escroci.
Întrebările:
1. ªtiind, că cardul SIM poate fi manipulat fără a avea acces fizic la el (se şi poate introduce numere apelate în memorie), se poate face o investigare, în acest domeniu? (În telefon apar 2 convorbiri cu acest număr, pe zile diferite, dar pe factură apare doar una dintre ele.)
2. Stiind, că toate convorbirile sunt arhivate timp de 30 de zile, cum pot avea acces la acea conversaţie? Ar fi o evidenţă importantă. ªi cât de repede pot să primesc acordul de a-mi elibera această conversaţie arhivată?
3. Dacă suni la numărul respectiv (1551), răspunde un robot, care îţi spune detaliile despre acel serviciu. Costul tarifei o afli doar după 20-30 secunde, dar te taxează cu acel tarif de la ridicarea apelului... deci când afli că tarifa este 1,5e+TVA pe minut, deja ai şi consumat un euro. După regula nu ar trebui să te taxeze numai după ce se anunţă costul tarifei?
Îmi cer scuze pentru descrierea detaliată, şi vă mulţumesc de ajutorul Dvs. Aştept sfaturi.