avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate mihairemus

Activitate mihairemus

Buna ziua,
Detin un PFA nou infiintat, sunt platitor de Tva, sunt inregistrat in ROI, am emis o factura in EURO ( valoare 1000 euro ) contravaloare prestari servicii catre o firma din UE si ea platitoare de Tva; activitatea fiind desfășurată in România.
Va rog sa ma indrumati cum sa înregistrez aceasta factura in jurnalul de vanzari ( in coloana nr 5 : "Total document inclusiv TVA" ? si in coloana nr 10 : "Livrari de servicii cu taxare inversă - baza de impozitare" ? )
Trebuie înscris ceva si in Jurnalul de cumpărari ? Dacă da , in ce coloana .

In declarația 300 înregistrez aceasta factura in rândul 13 - "Livrari de bunuri si servicii supuse măsurilor de simplificare taxare inversă ?
Mai completez ceva la alte rânduri in D 300 ? Dacă da, unde ?
Multumesc pt ajutor.
Am infiintat un PFA in luna august 2012, m-am inregistrat ca platitor de TVA si ca operator intracomunitar, la infiintare am optat pentru raportate trimestriala ; am desfasurat o activitate de consultanta in afaceri pentru o firma din UE, in luna septembrie am emis o singura factura de prestari servicii in EUR, si as dori sa imi clarific urmatoarele aspecte :
1. Cand depun Decl. 300, avand in vedere ca am optat pt trimestrial ? pana la 25 octombrie ?
2. Trebuie sa obtin un certificat digital pentru intocmirea decl 300 ?
3. Depun si Decl. 390 Vies, avand in vedere ca nu depasesc pragul de 300.000 Lei ?
4. Voi depune Decl 392A pana la 27.02.2013 ?

Multumesc
Detin un autoturism second hand de 6 luni, l-am achizitionat ca persoana fizica tot de la o persoana fizica in baza unui contract, iar de curand am infiintat pe numele meu un PFA;
As dori sa stiu ce documente trebuie sa intocmesc pentru a trece acest auto pe PFA in intentia de a inregistra amortizarea sa in urmatorii 4 ani.
Emit un contract de comodat ? de vanzare - cumparare ? cu aceeasi valoare cu care l-am achizitionat de la vanzatorul inital ?
Unde inregistrez aceste documente ? la Anaf si la primarie ?
Multmesc.