avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate dacian8

Activitate dacian8

Un SRL care are ca obiect de activitate comert cu ridicata specializat al altor alimente, inclusiv peste, crustacee si moluste, poate achizitiona pe baza de borderou de achizitie peste sau crustacee de la un particular?
Un SRL cu sediu in Bucuresti angajeaza cu CIM un salariat cu domiciliul in Galati.Ce Casa de sanatate declara pentru acest salariat?
Răspuns la discuția Borderou de achizitie
Persoana fizica realizeaza venituri care se supun impozitarii, iar SRL este obligat sa retina si sa vireze prin declaratia 112 aceste sume, impozit 16% si cass 5.5%.
Răspuns la discuția Borderou de achizitie
Dar, pentru persoana fizica nu se considera venituri purtatoare de impozit care ar trebuie constituite prin stopaj la sursa si platite de societate?Nu stiu care este baza legala.
Multumesc.
Care sunt impozitele ce trebuiesc platite de un SRL care achizitioneza produse pe baza borderoului de achizitie ?
Un SRL care angajeaza un salariat de peste 45 ani cu contract partial de 4 ore pe perioada nedeterminata poate beneficia de subventie cf,art.85/Lg.76/2002?
Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa angajez cu contract individual de munca o persoana care are deja un contract cu o firma din Emiratele Arabe Unite.
Poate sa aiba simultan ambele contracte?
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog respectuos sa-mi spuneti daca un SRL ar putea incheia un contract prestari servicii cu alt SRL de la care sa primeasca anumite produse in valoarea prestatiei fara a fi nevoie sa se emita facturi?
Se pot inregistra produsele primite in contabilitate pe baza contractului si a procesului verbal de predare primire?
Multumesc.