avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate georgeta_sorlea

Activitate georgeta_sorlea

Tatal indeplineste conditile pentru indemnizatie , dar va renunta sa isi ia 1 luna. Caz concret copil nascut 05.01.2016 . Cei de la Asistenta sociala mi-au spus ca trebuie sa ma intorc pe 05.11.2017 cel tarziu pentru a beneficia de stimulent, dar in cazul in care tatal nu isi ia CIC indemnizatia aferenta lunii octombrie nu se va mai platii caci e considerata luna in care ar fi trebuit sa stea tatal .
Pentru situatia in care mama revine cu 60 de zile la munca , dar tatal nu isi ia CIC(desi indeplineste conditiile legale ), se mai plateste indemnizatia aferenta mamei ultima luna din CIC (luna 22 ) sau se scade acea luna pentru ca tatal nu si-a luat ?Adica mama trebuie sa se intoarca cu 90 de zile mai devreme pentru a nu pierde din banuti in cazul in care tatal nu isi ia CIC-ul ?
Răspuns la discuția Indemnizatie de crestere copil
Multumesc mult
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:
-07.03.2013-30.11.2013 am fost in CIC bebe 1.
-01.12.2013-06.06.2014 m-am reintors la servici si am primit stimulet de insertie. -07.06.2014 vreau sa intru in CIC bebe 2.
Problema este ca in perioada din CIC 1 eu am primit o prima lunara de 304 lei brut, reprezentand diferenta de salar la indemnizatie conform contractului colectiv de munca, pe care angajatorul a stipulat-o in adeverinta de salar(prima ce apare impozitata cf fisei fiscale pe anul anterior)
Cand am fost sa depun dosarul pentru CIC 2 cei de la prestari servicii sociale mi-au spus ca nu se poate asa ceva , deoarece nu aveam voie sa am venit impozabil in CIC 1 si ca acestia se vor sesiza si imi vor cere sa returnez indemnizatie dupa bebe 1.
Intrebarea mea este daca este posibil asa ceva ? In cazul in care nu este problema cu indemnizatie dupa bebe 1 atunci pt CIC 2 se va lua in considerare indemnizatie veche + acea diferenta sau nu pentru luniile aflata in CIC?
Multumesc
Răspuns la discuția Concediu prenatal/postnatal
Problema este ca medicul de familie nu doreste sa-mi acorde asa concediu . Spune ca doar din saptamana 30-31 poate sa-mi dea
Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca cele 126 de zile ale concediului de maternitate le pot imparti astfel :78 de zile de prenatal , respectiv 48 de zile de postnatal ?Eu as vrea sa merg in concediu prenatal de la 29 de saptamani .Se poate ?
Multumesc