avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal/postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal/postnatal

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti daca cele 126 de zile ale concediului de maternitate le pot imparti astfel :78 de zile de prenatal , respectiv 48 de zile de postnatal ?Eu as vrea sa merg in concediu prenatal de la 29 de saptamani .Se poate ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 10:37, 26 Septembrie 2012
Le impartiti cum doriti, numai sa tineti seama ca dupa nastere trebuie sa aveti 42 zile pentru a putea beneficia de concediul si indemnizatia pentru crestere copilului (1 sau 2 ani, in functie de optiune)
Problema este ca medicul de familie nu doreste sa-mi acorde asa concediu . Spune ca doar din saptamana 30-31 poate sa-mi dea
OUG 158/2005 prevede :
ART. 24 (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate gafarellis gafarellis Am o nelamurire. Eu nu mi-am luat concediu prenatal si vreau sa stiu daca s-au pierdut zilele acelea sau daca pot sa le iau acum postnatal toate zilele, 63 ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie oanabitta oanabitta Buna ziua am citit undeva astfel concediu de sarcina este de 63 zile calendaristice si 63 de zile cel de lauzie . Ce ma intereseaza pe mine daca pot acumula ... (vezi toată discuția)