Buna ziua! Recent am primit o hot. judecatoareasca prin care se majoreaza pensia minorului si se va indexa de drept, trimestrial, in functie de rata inflatiei.Va rog sa-mi spuneti cine va calcula trimestrial valoarea pensiei, cum se va calcula , tinand cont ca eu nu detin cunostinte contabile.Multumesc.
Sunt cadru militar pensionat medical cu gradul III, din cate stiu cu drept de munca, de curând m-am angajat pe contract individual de munca partial de 2 ore pe zi, când m-am dus la farmacie sa-mi cumpar reteta compensata mi s-a spus ca nu mai sunt asigurat la casa de sanatate, am intrat pe saitul casei de asigurari de sanatate si am verificat si intradevar apar cu card de sanatate dar neasigurat
Am intrebat angajatorul ce fel de contract de munca mi-a incheiat si mi-a spus ca mi-a incheiat ..contract de munca cu timp partial'' pentru 2 ore..
Cum trebuie sa procedez sa devin din nou asigurat?
Vreau sa stiu daca a fost stabilita o anumita suma pentru plata pensiei alimentare, si la acea data persoana se afla in concediu medical, ulterior fiind pensionata medical se mai poate recalcula pensia alimentara , si daca da care sunt demersurile care trebuiesc parcurse. Multumesc mult!