avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Vreau sa stiu daca a fost stabilita o anumita suma pentru plata pensiei alimentare, si la acea data persoana se afla in concediu medical, ulterior fiind pensionata medical se mai poate recalcula pensia alimentara , si daca da care sunt demersurile care trebuiesc parcurse. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 13:53, 26 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Daca veniturile celui ce plateste intretinere s-au modificat, oricare parte ( debitor sau creditor) poate cere recalcularea ei.
Cererea e scutita de taxa de timbru
Se poate recalcula, ori va intelegeti ori mergeti in instanta.
Practic, în această situație, D-voastră nu trebuie decât să solicitați plata suma care s-a dispus prin hot. judecătorească. Dacă veniturile debitorului sunt acum mai mici decât la data hotărârii, acesta are interesul de a cere în instanță o recalculare a pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sipiran sipiran Dupa divort, prin decizie, trebuie sa platesc 25% din venit pensie alimentara pt un copil.La data stabilirii avem servici dar dupa o luna am devenit somer.As ... (vezi toată discuția)
Pensie slimentara pe venituri reale sabina_dreamy sabina_dreamy Sotul meu detine o societate importanta, cu 20 de angajati si tot atitea masini. La divort a prezentat o adeverinta de salariat la firma pe care o are, de 1040 ... (vezi toată discuția)
Cerere recalculare procent pensie alimentara AdelinaS AdelinaS Buna seara, Sotul meu are un copil din casatoria anterioara pentru care plateste o pensie alimentara, in procent de 25% din veniturile lunare nete, acestea ... (vezi toată discuția)