avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate DianaCatrina

Activitate DianaCatrina

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu s a referit nimeni aici la copil ca la un bun. Nici ei nu i ar plăcea să fie departe de mamă. Apoi, teama de apă e cu totul diferită, n are nici o legătură cu ce se discută.
Da, se degenerează un pic. Nu am spus că voi cere bani garanție, a fost o sugestie doar. Nu sunt de părere că trebuie să implicăm bani aici. Dar este bine de știut și că astfel de urmări implică și anumite cheltuieli.
Legat de detalii.. nu în timpul anului școlar vrea să plece, ci în vacanță. Nu în aceeași țară, dar a lucrat în mai multe. Nu știu dacă ar câștiga suficient cât pentru un an, sau, probabil, ar lucra mai mult de trei luni, căci n ar mai fi nevoit să se întoarcă la copil în țară, dacă ar fi cu el.
Teama vine și din antecedente. După separare, fetița a stat cu mine. La un moment dat, a luat o într o vacanță de Crăciun și n a mai lăsat o să plece. Noi locuind în orașe diferite, motivul invocat la stabilire domiciliului a fost că ea s a obișnuit acolo și de ce am muta o? Faptul că a oprit o abuziv, nu a contat.

Am citit și despre rapirile internaționale, de când ați specificat prima dată.
Momentan, cred că am înteles care sunt opțiunile.
Mulțumesc tuturor pentru informații.
Multumesc pentru raspuns.
Mulțumesc
Copilul are școală,el nu are de lucru aici. Lucrează în străinătate câte 2- 3 luni, revine în țară și tot așa. Tocmai de aceea mă gândesc că poate vrea să rămână acolo.
Deci în continuare îmi pot da acordul doar pentru o anumită perioadă sau locație, chiar dacă nu mai e obligatoriu acest lucru?
Mulțumesc pentru răspunsuri
Bună ziua! Am o fetiță de opt ani, care are domiciliul stabil la tatăl ei și asupra căreia avem custodie comună. El vrea să plece cu ea într o vacanță în străinătate.
Dată fiind legislația actuală, fără obligativitatea destinației, duratei samd, cum ne protejează pe mine și pe copil legea, dacă el vrea să rămână apoi cu ea colo și nu se mai întoarce?
Procura e valabilă până la trei ani, îmi poate garanta cineva că vine înapoi cu copilul?
Răspuns la discuția Program vizitare minor
Multumesc! O sa tin cont de recomandari.
Nu prea exista. Imi pot vizita fetita acasa la fostul sot, dar nu o pot lua la mine deloc, iar acolo nu pot merge foarte des, deoarece locuieste la 500 km distanta.
Răspuns la discuția Program vizitare minor
Eu am presupus ca acest program se va stabili dupa stabilirea domiciliului, nu ca ar trebui si acela discutat in paralel. Asta este. Multumesc pentru raspunsuri.
Buna seara! Am si eu niste intrebari. In urma procesului de divort nu s-a stabilit programul de vizitare a minorului, desi s-a hotarat domiciliul copilului. Eu am crezut ca o data ce se va stabili domiciliul copilului, se va mai face o infiintare si pentru a stabili rpogramul de vizitare. Dar acum avocatul imi spune ca trebuie un alt dosar, iar cu adeverinte, acte, ancheta sociala etc doar ca sa stabilesc cand imi pot vedea fetita. Nu s-au stabilit deja datele in cadrul procesului de divort, care unde sta,in ce conditii, mai este necesar sa se faca asta inca o data? Ce acte sunt necesare in acest caz? Nu se poate face acest lucru tot ca parte a procesului de divort sau e deja tarziu? Va multumesc!
Răspuns la discuția cerere urgentare redactare
Multumesc!
Răspuns la discuția cerere urgentare redactare
Buna ziua! Am si eu o intrebare. cererea trebuie depusa personal sau se poate trimite si prin posta, fax....eu stau in Bucuresti,iar procesul a avut loc in Suceava. Deja de 4 luni astept redactarea motivarii.