avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaSpataru

Activitate AndreeaSpataru

Răspuns la discuția Mostenirea drepturilor de autor
Chiar nu este cineva cu o parere? M-am uitat pe Legea drepturilor de autor la art.33 si urmatoarele, care mi se par limitative, dar totusi nu ma lamuresc in totalitate...
Buna ziua,
X a decedat in 1961, nelasand vreun succesor. Anul acesta i s-a recunoscut unui nepot dreptul la succesiunea lui X, acestea implicand si drepturile de autor asupra unei opere. Inainte de aceasta, unele persoane au creat un film dupa opera decedatului, film care a fost vizionat deja in cerc restrans si prezentat la anumite spectacole , dar nu a fost lansat oficial. In cazul in care se doreste lansarea filmului in mod oficial, la care sa se perceapa si taxe, trebuie acordul succesorului lui X, sau nu este apt sa ceara drepturi din moment ce filmul a fost produs si lansat inainte de recunoasterea lui in drepturi?

Va multumesc!
Buna ziua,

Probabil ati auzit de asa-zisele agentii de modelling care acosteaza oameni pe strada, le ofera tot ce vor ei sa auda daca in schimbul unei sume modice de 50-70 ron nereturnabili semneaza un chestionar cu respectiva agentie prin care li se promite semnarea unor contracte cu diverse firme.
Mi s-au cerut anumite lamuriri juridice in legatura cu legalitatea acestora si daca se pot recupera banii daca dupa ce li s-au dat au aflat ca situatia este cu totul alta. Mai precis, vor sa stie ce valoare juridica are respectivul chestionar in care este stipulata clauza ca suma respectiva.
Exista vreo modalitate prin care se pot apara cei inselati?
De mentionat ca nu exista decat cuvantul lor impotriva tutoror celor din respectiva firma ca au fost indusi in eroare si un cartonas cu un bon fiscal pentru suma data. Ce pot face acesti oameni?

Va multumesc!

Va multumesc mult!
va rog frumos, imi poate raspunde cineva? e urgent... ce poate face pt a se apara de abuzurile sotului titular sau pt a le preveni?
Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista vreun mijloc de aparare in cazul in care unul din soti, proprietarul apartamentului (unic titular in acte) doreste sa vanda sau sa doneze respectivul apartament fara acordul celuilalt sot. Mentionez ca au 31 ani de casatorie, si ambii soti au platit ratele pentru respectivul imobil. Probabil nu are relevanta daca nu este un act care sa ateste acest fapt... Totusi, sper ca ma puteti ajuta in aceasta problema, mai ales daca titularul are probleme comportamentale, abuzuri verbale ( fizic imposibil deoarece are handicap de gradul 1). Este cunoscut ca sotul netitular a investit in modernizarea si intretinerea apartamentului si a depus toate diligentele in a avea grija de sotul sau.
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
aveti idee in cat timp aflam rezultatul la proba eliminatorie -grila? va multumesc
"INPPA - Centrul teritorial Brasov
Aula Facultatii de Drept a Universitatii Transilvania Brasov - corpul T, Bd. Eroilor, nr.25" ... aici s-a data anul trecut. Nu cred ca au de gand sa schimbe cenrul de examinare in acest an..
In corpul T al Universitatii Transilvania, mai precis la sediul Facultatii de Drept si Stiinte sociale ...[ link extern ]