Buna ziua,
X a decedat in 1961, nelasand vreun succesor. Anul acesta i s-a recunoscut unui nepot dreptul la succesiunea lui X, acestea implicand si drepturile de autor asupra unei opere. Inainte de aceasta, unele persoane au creat un film dupa opera decedatului, film care a fost vizionat deja in cerc restrans si prezentat la anumite spectacole , dar nu a fost lansat oficial. In cazul in care se doreste lansarea filmului in mod oficial, la care sa se perceapa si taxe, trebuie acordul succesorului lui X, sau nu este apt sa ceara drepturi din moment ce filmul a fost produs si lansat inainte de recunoasterea lui in drepturi?
Chiar nu este cineva cu o parere? M-am uitat pe Legea drepturilor de autor la art.33 si urmatoarele, care mi se par limitative, dar totusi nu ma lamuresc in totalitate...
Drepturi de autor
simircea
- in conditiile in care tatal meu (decedat in 2007) a fost regizor de filme de animatie, Arhiva Nationala de Filme are dreptul legal de a vinde filmele tatalui ... (vezi toată discuția)
Radio online
AurelianD
Salut , am si eu o mica intrebare si as fi bucuros ca macar aici sa gasesc un raspuns :)
Am deschis un radio pe internet , serverul e in UK si ascultatori ... (vezi toată discuția)