avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate floridemar

Activitate floridemar

Răspuns la discuția CONSTRUCTIE LA CALCAN
Multumesc!
Răspuns la discuția CONSTRUCTIE LA CALCAN
CORECTEZ:
Acum am cautat mai atent pe site-ul primariei si am gasit asta:
"autorizarea lucrărilor executate fără autorizație de construire, consemnate în PV de constatare și sancționare a contravențiilor seria PLC nr. 1829/14.12.2021, continuarea lucrărilor începute de consolidare, etajare și reconfigurare locuință existentă, ap. 1 - 233189-C1-U2 - Sp+P+Pod, rezultând un regim de înălțime S+P+1E+M, alte lucrări necesare a fi executate pt.finalizarea lucrărilor și organizare execuție lucrări"

1. Credeti ca este legal ?
2. Care este legea care face referire la astfel de situatii?
Răspuns la discuția CONSTRUCTIE LA CALCAN
Daca are autorizatie de constructie inseamna ca e legal? Exista posibilitatea sa fi obtinut cu pile aceasta autorizatie....chiar daca exista.
Construieste de 2 ani si abia saptamana trecuta a pus un panou (dupa ce am facut "scandal") pe care apare o autorizatie din septembrie anul acesta.
Am cautat putin si pe site-ul primariei si nu am gasit nimic.
Buna seara! Supun atentiei sumneavoastra urmatoarea speta:
Locuiesc intr-un imobil cu 2 etaje, la etajul al 2lea.Alaturi de imobilul in care locuiesc a cumparat cineva o casa batraneasca cu parter si pod. A inaltat casa cu inca un etaj si acum construieste mansarda pe calcanul meu. Nu a cerut nici semnatura si nici acord pentru asta.
Mentionez ca amprenta la sol a casei batranesti (constructia initiala) era lipita de calcan.
Este legal sa construiasca cineva lipit de peretele casei mele fara a cere acordul meu?
Daca exista o lege in acest sens va rog tare mult sa imi spuneti si mie care este acea lege si din ce an.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ganduri bune!
Răspuns la discuția Plata pensiei alimentare
Multumesc!
Buna seara!
Va supun atentiei urmatoarea speta: am divortat de curand si am un copil pentru care fostul sot va trebui sa plateasca 1/4 din salariu ca pensie alimentara. Abia am primit hotararea si acum incerc sa rezolv problema pensiei alimentare pe care fostul sot trebuie sa o plateasca retroactiv, de la data introducerii actiunii in instanta (aproximativ 1 an ). Nu as vrea sa ajung in situatia de a-mi da din nou in judecata sotul pentru neplata pensiei (ma astept sa se intample asta)
Cum pot proceda astfel incat sa i se opreasca pensia pe statul de plata?
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția contract de sponsorizare
"Obiectul contractului il constituie sponsorizarea beneficiarului de catre sponsor cu suma de....Suma va fi utilizata pentru sustinerea de workshopuri culturale si artistice in domeniul dezvoltarii personale pentru copii cu nevoi speciale."
Credeti ca aceasta formulare este ok? Aveti o alta sugestie?
Sunt in concediu pentru cresterea copilului si primesc indemnizatie de la stat. Pot primi o sponsorizare (pot incheia un contract de sponsorizare), fara a fi afectata plata indemnizatiei? Care este forma legala pentru a primi bani fara a fi sistata plata indemnizatiei?