Va spun ca nu problema banilor a fost in cazul meu.
am dat cu generozitate, poate prea mare.
am dat anticipat, numai sa stimulez cumva avocatul
am facut intelegerea ca la castigarea procesului sa primeasca un procent din ce revendicam.
degeaba insa.
neseriozitate dublata de lipsa de profesionalism: pe ideea ca "am luat banii astia, ce sa ma mai agit pentru altii si de ce sa ma agit sa-i si justific prestand ce mi s-a cerut?" "cat am luat e bun luat".
o avocata din bacau - ca daca ma enervez ii dau si numele, asa ar merita, sa se creeze o lista neagra si nimeni sa nu mai apeleze la ei - ma mintea ca a facut una, alta, dadeam un telefon si aflam ca de fapt n-a facut nimic. Cum e asta?
inca mai astept sa-mi returneze niste acte in original, dar nu mai raspunde la telefon, sms, mesagerii vocale... Un dezastru. Si din cauza ei am de pierdut. O sa fac plangere la Barou, daca asta o insemna ceva la soriciul ei gros.
Sa stau in sali de judecata sa evaluez care avocat e bun si care nu? N-am si eu o viata, o slujba, am timp de asa ceva?
Avocatii buni si cu constiinta ar trebui sa faca presiuni asupra hahalerelor (cum ar spune un oier boier) pentru ca le strica piata - deci au si ei de pierdut. Imaginea avocatului are de suferit.
Va zic ca am deschis un proces fara avocat si l-am si dus la bun sfarsit cu o sentinta definitiva favorabila mie. Si atunci, de ce sa ma leg la cap? Si ca mine vor gandi si altii.
Dar un avocat bun si mai ales onest si profesionist mi-as dori sa intalnesc, am nevoie de serviciile lui.
foarte adevarat ce spuneti cu automedicatia si surprizele pe care le poti avea.
acum, daca tot suntem sarcastici, poate imi spuneti si mie care e reteta pentru a alege un avocat bun.
unul care sa nu fie interesat doar de onorariu si de caz deloc (doar simuleaza)
care sa nu suspende procesul si sa-l tina la infinit suspendat, fiindca asa ii convine, odata ce si-a luat banii.
care sa comunice cu tine in fiecare faza a procesului, nu sa-ti aduca plocon hotararea finala, care te dezavantajeaza.
care, pe langa toate astea, sa fie si bine pregatit pe speta respectiva, pentru ca daca il intrebi pe oricare "sunteti specializat in X?" iti va spune "bineinteles, ce speta aveti?"
pentru ca eu am incercat 3 si cam asa au fost.
nu insinuez ca toti sunt asa, intreb doar cum faci sa-l gasesti? fara varianta prin incercari, ca e deosebit de paguboasa.
ar fi bine sa existe un forum despre ei, in care sa fie nominalizati si sa-si primeasca onorurile respectiv oprobiul clientilor.
1. Daca s-au incheiat certificate de mostenitor pe o anume masa succesorala si unul dintre mostenitori constata ca o parte din acea masa de fapt i se cuvenea lui, mai poate reveni asupra acelei mase succesorale? Chiar daca a semnat la notar ca o recunoaste?
ca sa complic lucrurile: :) poate deschide succesiunea pentru un alt membru al familiei, invocand ca bunurile acestea sunt incluse in acea masa succesorala de care vorbim?
2. In caz ca se cere partajul pe o anumita mostenire, si nu se merge pe cote egale, stiu ca trebuie sa plateasca o taxa mai mare pentru deschiderea procesului. Ea este un procent (nu stiu cat) din valoarea bunurilor reclamate. Dar daca nu stie exact care e acea valoare sau daca instanta poate hotara ca bunurile la care are dreptul sunt altele, cat plateste?
aparatorul meu a fost atat de neserios si neprofi incat l-am concediat.
a facut adresa catre satul vecin :)) unde se nascuse cel pe care il mostenesc, nu unde avea proprietatile.
am stat 4 luni tot asteptand un raspuns.
si de fapt nici nu a facut vreo adresa, a vorbit cu primarul la telefon.
cand se termina povestea o sa va dau si numele lui/ei, ca sa va feriti.
nu stiam ca paratul poate proceda asa - inca o dovada de ce avocat am avut.
si daca fac adresa aia catre primarie, aia la fel de bine pot sa nu raspunda, ca n-au nici un interes sa dea apa la moara procesului. Cine ii poate obliga?