avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... masa succesorala e discutabila si dupa incheierea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

masa succesorala e discutabila si dupa incheierea certificatelor de mostenitor?

de fapt am doua intrebari:

1. Daca s-au incheiat certificate de mostenitor pe o anume masa succesorala si unul dintre mostenitori constata ca o parte din acea masa de fapt i se cuvenea lui, mai poate reveni asupra acelei mase succesorale? Chiar daca a semnat la notar ca o recunoaste?

ca sa complic lucrurile: :) poate deschide succesiunea pentru un alt membru al familiei, invocand ca bunurile acestea sunt incluse in acea masa succesorala de care vorbim?

2. In caz ca se cere partajul pe o anumita mostenire, si nu se merge pe cote egale, stiu ca trebuie sa plateasca o taxa mai mare pentru deschiderea procesului. Ea este un procent (nu stiu cat) din valoarea bunurilor reclamate. Dar daca nu stie exact care e acea valoare sau daca instanta poate hotara ca bunurile la care are dreptul sunt altele, cat plateste?

multumesc.
Cel mai recent răspuns: teoma , utilizator 16:50, 17 Iunie 2008
Daca bunul care a format obiectul partajului succesoral avea un alt proprietar decat defuctul se poate deschide proces.
Depinde cine este proprietarul acelui bun care face parte din masa succesorala.
Pentru restul aspectelor trebuie consultat un avocat intr-un mediu privat care sa afle toate detalile cazului.

avocat Claudiu Lascoschi

si poate deschide procesul chiar unul dintre cei care au semnat ca recunosc masa succesorala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral, iesire din indiviziune teribilutza teribilutza Problema mea se refera la o succesiune intre frati, 3, iar masa succesorala este alcatuita dintr-un apartament in Timisoara si terenuri intr-o zona de munte in ... (vezi toată discuția)
Cum sa gasesc mostenitorii unei persoane ? clienta noua clienta noua Intr-un lant succesoral complet, lipseste numai certificatul de most.al unei cumnate a mea. Aceasta a murit in urma fratelui meu, si ei nu au avut copii. Ea a ... (vezi toată discuția)
Succesiune deschisa de sotia supravietuitoare ionell ionell In primul rand buna ziua tuturor! Am si eu o mare nelamurire privind partajul succesoral dintre mine (unicul fiu al defunctului) si sotia supravietuitoare (nu ... (vezi toată discuția)