avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate delia_a

Activitate delia_a

Buna ziua,

Am depus actele pentru obtinerea unui aviz de urbanism la primaria sector 3, pentru atribuirea unui loc cu vanzare intr-un parc.( mentionez ca este al-4 lea in care ar trebui sa imi desfasor activitatea)
Au trecut 3 luni de zile si nu am primit niciun raspuns.( cu toate ca pe inregistrarea facuta este trecut termen 30 zile),
Din cate stiu exista o intelegere tacita, adica daca nu primesc un raspuns, in decurs de 30 zile, cererea se considera acceptata. Este adevarat acest lucru si daca da cum procedez mai departe pt. a-mi desfasura in liniste activitatea fara a fi``izgonit`` sau demolat!!

Va multumesc
Am infiintat o asociatie sportiva fara personalitate juridica. Eu intelesesem ca nu mai am alte etape de urmat. Acum am aflat ca ar trebui sa obtin si un certificat de inregistrare fiscala.
Este obligatoriu? Sau pot functiona in baza certificatului de inregistrare sportiva?
Care sunt sanctiunile, in cazul in care nu fac o cerere de inregistrare sportiva?
Cine impune aceste sanctiuni? Care este organul de control?
Răspuns la discuția TVA la vanzare apartament
multumesc mult
Problema este ca toti ceilalti vecini au semnat deja, in afara de mine si inca o vecina care am stat pe ganduri. Tocmai din cauza acestei intarzieri m-a amenintat cu plata a jumatate din suma.
Dezvoltatorul NU a platit inca aceasta suma, acum fiind anchetat de fisc pe aceasta tema, din cate am inteles.
Poate el sa pretinda acum, dupa 4 ani de la semnare tva de plata din partea mea? (In contract nu scrie nimic despre tva, pretul este trecut negru pe alb, fara mentiunea daca include sau nu tva).
Va multumesc, astept cu nerabdare raspunsurile.
Dar obligatia de plata ii revine lui?
Nu mi se poate cere mie sa platesc acum tva in plus sau altceva?
Dansul asa sustine, ca daca nu mentionam asta in contract, el va refuza sa plateasca si eu voi fi nevoita sa suport jumatate din tva-ul aferent.
Va rog sa-mi spuneti daca ar trebui sa dau mai multe detalii sau daca nu am formulat clar intrebarea.
Multumesc!
Si cat de grav este ca nu am inregistrat contractul la timp? Cred ca a trecut mai mult de o luna de cand am inregistrat asociatia in registrul sportiv.
Multumesc inca o data.
Va multumesc pentru raspuns.
Care este organul fiscal competent? Mentionez ca sediul este in sectorul 6 Bucuresti.
Multumesc
Am infiintat o asociatie sportiva fara personalitate juridica, iar de la directia pt sport si tineret care mi-a eliberat certificatul de inregistrare SPORTIVA mi s-a spus ca nu mai am nevoie de altceva. Totusi pe forumul avocatnet am observat ca este mentionata obligativitatea obtinerii unui certificat de inregistrre FISCALA. Este obligatoriu? Si daca da, ce am de facut in mod concret pentru aceasta? Si ce va presupune ulterior- contabilitate, bilant, taxe? Ca o firma??
Buna ziua, am achizitionat acum 3 ani un apartament de la un dezvoltator, achitat integral. Acum m-a contactat dezvoltatorul insistand sa semnam la notar o anexa la contract care sa precizeze ca suma includea tva-ul (precizare pe care se pare ca notarul o omisese initial). Este adevarat ca daca refuz sa il ajut cu aceasta practica (semievazionista banuiesc) el poate da o declaratie la fisc si se va ajunge sa platesc eu (cumparatorul) jumatate din TVA-ul aferent vanzarii? Va multumesc