Multumesc mult. Problema este ca am apelat la ambasada si nu raspunde nimeni la nici un numar de telefon cu toate ca au 3 numere, raspund prin scrisoare electronica,dar este un singur raspuns care este standard pentru toata lumea, nu se obosesc sa tasteze pentru a raspunde cu cuvintele lor la intrebari si probleme. Am apelat la un avocat din Londra si nu a putut sa ma ajute, aceeleasi cuvinte a spus acel domn: doar ambasada te poate ajuta. Dar acel avocat a vrut ca eu sa ii trimit un email cu problemele care le-am intampinat cu ambasada, a specificat: "nu va fac un favor personal, daca imi trimite-ti un email sa explicati ce vi s-a intamplat, veti ajuta mii de romani ", ceea ce am si facut, am trimis un email domnului avocat.Dansul urma sa se intalneasca saptamana trecuta cu un sef mare al ambasadei romane de la Londra ca sa discute despre problemele romanilor din UK , a spus ca nu sunt singura persoana care nu primeste raspunsul corespunzator si ca isi bat joc de noi.
Mi-am amintit ca am acest cont pe avocat.net si m-am logat dupa 2 ani si jumatate pentru a scrie in speranta ca ma va ajuta cineva cu un raspuns, ceea ce s-a si intamplat. MUltumesc din suflet
va multumesc pentru raspuns, dar o intrebare am referitor la raspunsul care mi l-ati dat, la ce va referiti cand spuneti ACTELE sotului trebuie traduse in lb.romana si legalizate? Este vorba de tradus si altceva in afara de certificatul de nastere? Ambasada este la 2 ore cu masina mica , de mine. Eu trebuie sa merg cu transport, inchipuiti-va cu copil mic sa calatoresc sa merg sa traduc ce am de tradus, apoi ma programeaza peste cateva zile sau cine stie, am foarte multi pasi de urmat pana a face pasaportul.
Buna ziua, numele meu este Ana si am nevoie de ajutor. Locuiesc in Anglia cu sotul meu care este albanez si avem o fetita de 1an si 2luni, vrem sa ii facem pasaport romanesc, primul lucru stiu ca trebuie sa inregistram certificatul de casatorie si certificatul de nastere al fetitei ,care este nascuta aici in Marea Britanie,LA consulatul roman din Londra si trebuie traduse mai intai in limba romana si apostilate(le-am tradus si apostilat), am sunat la consulat sa intreb concret ce m-a inpotmolit si nu stiu ce sa fac mai departe, dar stau ore in sir si nu raspunde nimeni, tine telefonul pe ocupat,am cerut informatii de la consulat prin scrisoare electronica: ce acte avem nevoie si care este procedura, nu numai mie, ci si altor persoane au trimit acelasi email standard la toata lumea. Nu ma ajuta cu nimic pentru ca acolo am detalii doar despre cuplurile care sunt romani ambii soti, in cazul meu nu ma ajuta cu nimic, EU romanca, el albanez, intrebarea mea este: IN CE LIMBA TREBUIE SA FIE ACTELE CARE LE CER AMBILOR SOTI,DAR UNUL ESTE DE NATIONALITATE STRAINA, PENTRU INREGISTRAREA LA CONSULAT A CERTIFICATELOR DE CASATORIE SI NASTE AL FETITEI. Ei cer certificatul de nastere si doua document pentru identificare, pentru sotul meu in ce limba trebuie? Trebuie traduse in limba romana, engleza sau e/act asa cum sunt ? Pt ca persoana la care am trimis sa traduc si sa legalizez certificatele, a spus can ttebuie tradus certifcatul lui de nastere, ceea ce pe internet nu am gasit asa ceva, sunt coonfuza.
Pentru ca nu vreau sa merg pana la consulat degeaba si sa ma trimita acasa ca nu am cele necesare. Multumesc
am avut o relatie cu cineva,am locuit impreuna in apartamentul meu,ne-am despartit in 2009 septembrie si am plecat de frica lui din apartament si din tara in acelasi timp,el este politist si ma amenintase cu arma in urma cu ceva timp,el s-a folosit 100% de casa si de bunurile mele timp de 3 ani.Acum i-am cerut sa paraseasca apartamentul si nu vrea.Am facut cerere de debransare la caldura sa nu imi mai faca datorii ,deja am gasit 5.200 lei datorii.Incearca sa imi puna piedici peste tot sa nu pot debransa,sa nu am acces la nimic in oras,orice miscare mi-o stie.Ma ameninta cu fel si fel de chestii.Cum as putea face la politie aceasta plangere,el fiind politist,colegii lui o il instiinteze in secunda urmatoare ca am mers sa il reclam.Vreau sa merg la politie cu reclamatia deja facuta,nimeni nu o sa ma invete acolo cum si ce sa fac.Va rog frumos sa imi dati un model.Nu am nici cea mai mica idee cum as putea face aceasta reclamatie.Ajutati-ma va rog,Va multumesc
la notariat am fost doar eu si fostii proprietari,in act sunt trecuta doar eu,nu este trecut si el.datoriile stranse sunt la Agentul termic,caldura pe 2 ani,el a spus ca are bani dar nu vra sa plateasca.din 2009 doar el a folosit imobilul 100%,eu am fost plecata,dar totusi am inceput sa achit din datorii ,i-am spus cand vand ii dau banii,ii opresc datoriile care le-a facut si ii dau diferenta,dar el o tine mereu ac nu pleaca din casa pana nu ii dau banii.Nu pot sa il mai las sa imi faca datorii,cred ca din cauza datoriilor o sa am si alte probleme.Va mutumesc
am primit de la fostul meu partener o "COPIE" cu titlul "CERTIFICAT" : se certifica ca pe rolul judecatoriei ........ se afla inregistrata actiunea civila sub nr .........,formulata de reclamantii.......,in contradictoriu cu parata......avand ca obiect PRETENTII,cu termen de judecata la data de .....
Eu specificasem in mesajul meu ca nu specifica ce pretentii are.Va multumesc
Buna ziua.Am avut o relatie cu un politist timp de 9 ani,dupa 7 ani am cumparat un apartament si ne-am mutat impreuna.El a pus 30% din valoarea apartamnetului,iar eu 70%,dar sunt singurul propretar(doar numele meu apare pe contract).Dupa 2 ani m-am despartit de el si am plecat de acasa ,mi-a fost frica sa mai stau cu el in casa pentru ca bea foarte mult si imi putea face forte mult rau,am fost amenintata si cu arma .Am plecat la sora mea in italia,iar el a ramas in apartament,din 2010 nu a mai platit nici o datorie la stat,mi-a strans in jur de 1200 de euro datorii.Cand m-am intors acasa anul acesta in septembrie sa vand apartamentul am gasit aceste datorii,i-am spus sa paraseasca casa ,dar el nu vrea.eu nu il mai pot lasa sa stea in continuare in casa pentru ca imi va strange in continuare datorii + cele din urma.M-a dat in judecata avand ca obiect : PRETENTII,dar nu specifica ce anume.Am verificat pe internet numarul dosarului,este adevarat,dar nu stiu un lucru,in momentul in care el m-a dat pe mine in judecata,s-a pus sau nu sechestru pe apartament pana in momentul in care se rezolva cazul?Daca el isi retrage plangerea ,in cat timp se ridica sechestrul?Cum pot afla daca am sechestru pus pe apartament?In curand trebuie sa plec din tara.Nu stiu ce este de facut,Va rog sa ma ajutati macar cu un sfat.Va multumesc