avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate menecut05

Activitate menecut05

Multumesc!
Conform art 95 din Legea 263/ 2010 indicele de corectie trebuie sa fie 43,3% din câştigul salarial mediu brut realizat şi valoarea unui punct de pensie în vigoare la data înscrierii la pensie, actualizată cu rata medie anuală a inflaţiei pe anul 2011,
Din informatii pe net am gasit ca indicele de corectie pentru anul 2013 este de 1,17, iar mie mi s-a aplicat un indice de 1.06. Pot cere recalcularea fiind pensionat in august 2013?
Am fost raportat ca si codebitor la un contract de nevoi personale, fara sa fiu cuprins in contractul de credit si fara ca eu sa fi semnat acel contract. Cum sa procedez intrucat persoana titulara are restante la credit iar mie mi s-a refuzat o cerere de credit tocmai pentru acest motiv. Pot bancile sa utilizeze datele personale fara acordul meu? Multumesc.
Răspuns la discuția Pensie anticipata partial
Multumesc frumos!
Cum poate fi anulata o decizie de pensionare anticipata partial si in cat timp poate fi solicitat?
Multumesc foarte frumos.
As dori sa solicit drepturile privind decontarea cheltuileilor de transport de la domiciliu la locul de munca (prevazut in contractul colectiv de munca), drepturi care mi-au fost refuzate dupa ce s-a schimbat directorul executiv.
Multumesc
Bua ziua,
Va rog sa-mi recomandati un avocat specializat in drepturi de munca la Tg. Mures.

Multumesc.
Răspuns la discuția pensie de invaliditate
Multumesc d-ului Tudor Valeriu,
Cu mult respect
Intrebare: fratele meu a fost pensionat anticipat (pensie anticipata partiala) in luna octombrie 2012 si a renuntat la pensie dupa primirea deciziei reangajandu-se incepand cu luna noiembrie 2012, iar din 14 ianuarie 2013 s-a imbolnavit intrand in concediu medical, posibil sa nu poata fi recuperat, va putea sa solicite pensie de invaliditate?
Cu respect, multumesc.