In 2006 am imprumutat de la banca un credit de nevoi personale in valoare de 6000RON.Am platit la zi pana in 2008,luna 8 dupa care mi-am pierdut serviciul si nu am mai putut plati.In 2011 am semnat un acord de plata cu un executor judecatoresc,platind lunar 800RON timp de 9 luni.In total 7200+3000=10200RON.Creditul este pe o perioada de 10 ani pana in 2016.Acum am primit o alta somatie de la un alt executor judec.ca voi fi executata silit cu apartamentul pe care il detin in proprietate.La incheierea contractului cu banca,nu am girat cu apartamentul.Am cerut explicatii bancii vis-a-vis de unde mai apar cu o datorie de 6600RON desi am platit 10200RON,iar perioada de rambursare este 2016;Raspuns de la banca.Cele 7200RON reprezinta dobanzi penalizatoare si comision de administrare.Prin urmare eu nu am platit creditul.Ce pot sa fac in situatia aceasta?Pot sa deschid proces impotriva bancii?Este legal ca banca sa aplice aceste dobanzi si comisioane,fara a figura ca am platit macar o parte din credit?Banca nu avea obligatia sa scada dobanzile odata cu scaderea dobanzilor la alte banci?Cum sa procedez in aceasta situatie?
In 2007 nov am imprumutat de la banca suma de 6000 ron. Am platit rate in valoare de 2500 ron timp de un an jumatate, nu am mai avut servici,iar din 2011 am platit 800 ron lunar timp de 9 luni un total de 7200+2500=9700 ron.In luna ian 2013 am primit de la un executor judecatoresc o hartie ca voi fi executata silit din locuinta;desi nu am garantat cu ap;este un credit nevoi personale;deoarece eu as mai datora bancii 5500 ron+cheltuieli cu executorul.Va rog sa-mi spuneti;ce pot sau ce trebuie sa fac in situatia aceasta.Cu multumiri Monica.
Buna ziua. Am avut de curind o experienta neplacuta cu masina personala.Masina se afla in parcarea de la bloc, dimineata pe la ora 9 am oprit masina dupa ce am ajuns in parcare,iar a doua zi dimineata la ora 5 am fost alertata de vecini ca masina mea a luat foc.Au venit pompierii,politia,s-a stins incendiul.Pompierii au constatat ca posibil scurt circuit la instalatia electrica.Masina esde pe benzina,in luna 09 2012 am inmatriculato verificarea tehnica si RAR in 05 2012.Masina a fost avariata in proportie de 90-100 la suta.Va rog sa-mi spuneti daca asigurarea obligatorie auto ma va despagubi in vreun fel?