vreau sa stiu daca cumpar pe firma un autovehicul din germania cu factura de export fara tva de la firma din germania sunt obligat sa mai platesc tva in romania? conteaza daca am firma platitoare de tva sau nu? nu o cumpar pentru revanzare doar pentru utilizare proprie.
o dezmembrare mi-a trimis o piesa gresita la masina care am platit-o.
am returnat piesa, a receptionat-o si nu vrea sa mai imi trimita banii inapoi.
cum pot sa imi recuperez banii?
Va rog sa imi spuneti daca odata cu intrarea in U.E. a Croatiei se poate face import sau export intracomunitar din Romania la fel cum se face in Ungaria sau Bulgaria?
daca o firma face export intracomunitar si clientul extern nu isi inregistreaza actele la finantele din tara lui ce poate sa pateasca firma care a vandut marfa ?
toate platile catre furnizor sau facut prin banca in avans si conditie de livrare exw.
firma clientului este cu cod fiscal valabil
Doresc sa cumpar un imobil si are urmatoare problema.in extrasul de carte funciara are o suprafata de 45 mp. in total imobilul are o suprafata de 52 mp. imobilul a fost un singur apartament de 120 mp care a fost impartit in 2 si un apartament a fost vandut cu acte in regula si al 2-lea are aceasta problema cu cartea funciara cu numarul total de metri patrati. suprafata ramasa de 7mp este inca trecuta pe primul apartament care a fost vandut dar propietarul a facut o declaratie legalizata la notar ca nu are nevoie de acest spatiu. cu aceste acte spuneti cum pot proceda sa am cartea funciara corecta cu numarul total de metri patrati. va multumesc stima