avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... carte funciara a unui apartament impartit in doua
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

carte funciara a unui apartament impartit in doua

Buna Ziua

Doresc sa cumpar un imobil si are urmatoare problema.in extrasul de carte funciara are o suprafata de 45 mp. in total imobilul are o suprafata de 52 mp. imobilul a fost un singur apartament de 120 mp care a fost impartit in 2 si un apartament a fost vandut cu acte in regula si al 2-lea are aceasta problema cu cartea funciara cu numarul total de metri patrati. suprafata ramasa de 7mp este inca trecuta pe primul apartament care a fost vandut dar propietarul a facut o declaratie legalizata la notar ca nu are nevoie de acest spatiu. cu aceste acte spuneti cum pot proceda sa am cartea funciara corecta cu numarul total de metri patrati. va multumesc stima
Cel mai recent răspuns: ContSters267586 , utilizator 23:13, 11 Octombrie 2012
Art 33 alin 4 din L nr 7/1996 republicata Rectificarea inscrierilor in cartea funciara se poate face fie pe cale amiabila,prin declaratie autentica,fie in caz de litigiu,prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila
cu actele care le am ar trebui sa ma duc direct la biroul de carte funciara si sa imi modifice ? asta ar fi cea mai usoara varianta.
Nu, trebuie sa va adresati unui topograf pentru a efectua masuratori si a intocmi o documentatie cadastrala in vederea actualizarii cartii funciare. Veti avea nevoie si de acea declaratie notariala.
multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate nerecunoscut de primarie mihayl mihayl Detin hotarare judecatoreasca din 1993 in care se atesta ca detin suprafata de 375 metri patrati intravilan,iar pe titlu de proprietate eliberat in anul 1994 ... (vezi toată discuția)
Radiere casa și anexa din cf. alin113 alin113 Buna seara, recent am cumpărat un teren pe care la OCPI figurează o casa, faptic pe teren nu mai exista doar o grămadă de pământ, casa a picat în urma ... (vezi toată discuția)
187 mp in cadastru mai mult decat in titlul de proprietate alberta33 alberta33 Buna ziua, Din cadastrul unui teren reiese ca am cumparat un teren cu 187 mp mai mult decat in titlul de proprietate, dar automat actele au fost facute pentru ... (vezi toată discuția)