avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Titlu de proprietate nerecunoscut de primarie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Titlu de proprietate nerecunoscut de primarie

Detin hotarare judecatoreasca din 1993 in care se atesta ca detin suprafata de 375 metri patrati intravilan,iar pe titlu de proprietate eliberat in anul 1994 apar cu suprafata de 368 de metri patrati.Doresc sa fac Carte Funciara pe acest teren si mi se spune ca hotarirea judecatoareasca nu este valabila.Pe acea diferenta de 7 metri patrati a fost pana de curand un punct de transformare electric el fiind inclus in cei 375 de metri.intrebarea mea este cui pot sa ma adresez sau care din acele 2 acte este valabil fiindca primaria nu vrea sa accepte hotarirea judecatoreasca.O declara nula.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:42, 18 Martie 2015
Absolut nici o Primărie nu poate și nu are dreptul să declare nulă o hotărâre judecătorească.
Pentru a face CF luați legătura cu un expert topograf care vă va face schița cadastrală conform hotărârii judecătorești care probabil a avut la bază și o expertiză cadastrală.În continuare prezentați documentele solicitate de expert pentru ca acesta să procedeze la întabulare.
Pct. de transformare va apărea pe schița cadastrală . Solicitați SC. Electrica de care depindeți un răspuns scris prin care să vă comunice în ce an a fost ridicat acel pct. și cui aparține acel pct de transformare electrică existent pe proprietatea d-voastră. Având aceste date puteți acționa în continuare în legătură cu acest punct. Pentru cadastru, solicitați intabularea urmând pașii arătați mai sus.

Diferența de mp. se înscrie în limita admisibilă acceptată pt. întabulare(maxim 2%-7mp) și deci se poate face intabularea fără probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cadrul unui proces de uzucapiune am dobandit o ... tensi25 tensi25 Buna ziua. In cadrul unui proces de uzu capiune am dobandit o proprietate casa+anexa+teren. Pentru aceasta , in cadrul procesului, a fost nevoie de o lucrare ... (vezi toată discuția)
Intabulare adamcristi adamcristi Bună seara! În urma unei succesiuni, având hotărârea definitivă a instanței, pe un teren de 772 mp, aici fiind inclusă și o casă, domnul de la ... (vezi toată discuția)
Intabulare imobil;schita topografica efectuata in cadrul procesului are unele dimensiuni eronate fata de realitatea din teren dragomirvalerian dragomirvalerian Am obtinut in instanta o hotarare irevocabila pentru suprafata de 175o metri patrati (doua loturi alaturate de 1000 si 750 mp).In schita intocmita ca urmare a ... (vezi toată discuția)