avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate hemera

Activitate hemera

am facut o plangere penala pentru furt unei persoane care a locuit in casa mea o perioada. mi-au disparut bijuterii si bani, suma fiind foarte mare. daca recuperez prejudiciul mai pot retrage plangerea? in ce conditii? persoana va mai fi pedepsita? va trebui sa depuna bunurile la politie?
mentionez ca nu vreau sa ajunga la puscarie. multumesc
Buna!
Am 21 de ani si am decis sa plec de acasa, sa imi parasesc parintii si sa incep o viata noua singur. Am luat aceasta decizie pt ca nu am mai putut suporta tratamentul parintilor la adresa mea, abuzurile fizice si verbale.
Sunt plecat de doua luni timp in care am fost in permanenta hartuit telefonic. Sunt amenintat non stop prin mesaje si convorbiri telefonice de catre parintii mei care nu vor decat sa imi faca rau in continuare. Spuneti-mi va rog ce pot face sa scap de ei definitiv si sa pot fi lasat in pace, multumesc.
Răspuns la discuția optiune succesorala
deci y nu trebuie sa incheie contractul de v-c ? are o obligatie de a da si nu de a face ?am inteles corect ?multumesc
Răspuns la discuția partaj succesiune
nu este speta de examen. x a facut o promisiune de vanzare a unui bun viitor. promitentul vanzator x se casatoreste cu y si cumpara impreuna bunul. x decedeaza si y gaseste in succesine o obligatie. intrebarea este ce natura are ea ? este y obligat sa perfecteze contractul de v-c conform promisiunii facute de x ininte de casatorie sau sa ramburseze numai pretul primit de x ? multumesc.
x este promitent vanzator al unui bun viitor. bunul va fi cumparat de x si de y in timpul casatoriei .este adevarat ca y nu a consimtit la aceasta promisiune deoarece ea a avut loc inaintea casatorie.x decedeaza . intrebarea este daca succesibilul y este tinut sa perfecteze contractul de v-c sau trebuie numai sa ramburseze suma primita de x (inainte de casatorie!!) capromitent vanzator.care este natura obligatiei gasita de y in mostenire? multumesc
revin cu acesta intrebare:
X face o promisiune de vanzare-cumparare a unui imobil viitor. Dupa un an X se casatoreste cu Y si cumpara acest imobil. Dupa cativa ani X decedeaza.Intrebarea mea este daca succesibilul Y are o obligatie de a face, adica sa perfecteze contractul de vanzare-cumparare (el fiind coproprietar pe 1/2 din imobil) sau obligatia lui este o obligatie de a da, adica de a rambursa pretul platit in cadrul promisiunii de vanzare-cumparare facuta de X? Multumesc.

multumesc pt raspuns.