avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate radul22

Activitate radul22

@ Andrei.
Sper remarca ''pila'' era generica, nu la adresa mea, caci nu ma cunosti si chiar nu sunt.
Revenind la intrebarea ta. Da, cred ca am avut subiect de 4 puncte anul trecut la OEPA (acum imi vad mesajul si am indicat gresit anul cand am dat examenul - a fost chiar anul trecut).
Acum ca sa fiu sincer.
1. Mi se pare ca s-a scazut nivelul de grile la 50 special ca sa poata trece de acest filtru pilele. Ca pila pila la grila e mai greu.
2. Acum ca au trecut pilele de grila, intr-adevar se poate face jocul la redactionale si spete. Deci aici iti dau dreptate.

Eu nu incerc sa atrag pe nimeni, nu uita vorba de anul trecut ''cozonacul e tot mai mic''.
Ce iti pot garanta insa este ca am fost contactat de NNDKP. De asemenea, cauta primele 10 nume din lista de admisi de anul trecut (ierahie) si apoi cauta la barou. Vei vedea ca minim 3 sunt la NNDKP (sper sa ma ajute memoria). De asemenea, ceilalti sunt tot la firme mari.

Examenul e foarte greu nu atat prin dificultate, ci prin imensitatea materiei. Daca se va corecta strict dupa barem va fi greu, dar poate corectorii vor sti sa citeasca esentialul. Eu anul trecut am luat 10 curat doar la OEPA (baremul era mai curat anul trecut) si pot sa iti garantez ca nu am scris cuvant cu cuvant baremeul - dar, cu cuvintele mele, se regasea esentialul.
Bafta!
Imi place sa cred ca sunt un ''nechemat''..
In urma rezultatelor la examenul de intrare in profesie stagiar 2011/2012, am reusit sa ocup un loc bunicel.
Si pot sa te asigur ca am fost racolat de cele mai bune firme de avocatura din RO - fara pile, fara nicio cunostinta (sincer, sunt inca curios cum au dat de mailul meu sau chiar de nr meu de mobil, nici macar nu stiu daca dadeam aceste date la inscrierea la barou).
Oricum, ideea e ca se poate. pe bune...
Răspuns la discuția Abuz profesor facultate
@ Ares
Stimate moderator, topicul respectiv face referire la notiunea de functionar public din cadrul dreptului administrativ, conform legii nr. 188/1999.

Noi aici facem referire la dreptul penal si la terminologia de specialiate. In speta, strict art. 147 Cod penal.
Il induceti in eroare pe autorul mesajului, trimitandu-l la Legea nr. 188/1999.

Iar chestiunea cu universitatile ca nu sunt institutii publice nu stiu de unde ati sco-o. Daca e o Universitate de stat e toata ziua institutie publica.
Te rog citeste Legea nr. 1/2011 a invatamantului, unde universitatile publice sunt definite ca fiind institutii publice de interes public si de utilitate publica.
Cititi toate lucrarile aparute pe tema persoanei juridice, cu referire la dreptul penal si toate lucrarile arata ca universitatile de stat, institutii publice de altfel, pot raspunde penal.

@ Sorin
Jurisprudenta nu e izvor de drept in Romania, cu exceptia recursurilor in interesul legii.
Procurorul mentionat de tine in mesajul tau nu a facut decat sa aplice legea. Care e clara. Si avea dreptate 100%, e clar functionar public (cu rezerva ca universitatea e de stat).
Buna dimineata!
Am vazut ca mai multi doreau impresii de la probele scrise de anul trecut, asa ca intervin exact pentru asta.
In primul rand, cu riscul de a fi acuzat de subiectivism, mi se pare ca anul acesta veti intampina o problema.
Si la examenele octombrie 2011 si 2012 au fost cam 3000 candidati. Dar au trecut de grila cam 800 in 2011 si 630 in 2012 (de verificat site INPPA, examene, sesiunea 2011 si 2012 - sunt toate postarile, asa cum se populeaza acum sectiunea de pe prima pagina INPPA si Examene UNBR).
Anul acesta au trecut aprox. 2300 candidati (consecinta a reducerii pragului la 50, plus faptul ca fie grilele au fost mai usoare, fie candidatii mai pregatiti datorita luarii mai in serios a examenului - au facut peste 900 persoane peste 70 grile).
Asta inseamna ca la 5 probe scrise vor fi de corectat aprox. 10.000 lucrari. La acelasi numar de corectori care anul trecut lucra cu 3.000 lucrari. De aici identific cateva probleme:
1) lor le trebuie un 500-600 de oameni care minim sa intre pentru a cotiza, astfel pica sistemul de pensii. Deci grija la dificultate!
2) nu stiu cat timp va lua sa dea rezultatele. Daca anul trecut a fost 3 saptamani, acum ar fi logic sa fie 9 saptamani, la un calcul matematic simplu. Exagerez, bineinteles, dar cred ca se va schimba si calendarul.

raportat la proba scrisa.
Si anul trecut a fost exact la fel calendarul.
Eu sincer cu toata rusinea trebuie sa recunosc ca intre grila si proba de civil am citit doar civil, plus o data OEPA (seara dupa ce nu mai puteam civil) si o data Codul de procedura penala.
A trecut civilul (4 ore examen, cu 2 lucrari), am ajuns acasa extenuat si m-am apucat de OEPA pana seara. Dupa civil am fost rupt, cand m-am ridicat in banca dupa 4 ore sa dau lucrarile era sa cad pe trepte in amfiteatru, caci 4 ore nu m-am miscat si eram complet amortit (am fost atat de concentrat incat nici nu am realizat ca amortisem, nu ma durea nimic etc.)
A doua zi OEPA (2 ore), examenul a fost usor, subiectele decente. Am iesit optimist, bine-dispus din examen si cu chef de munca.
Am ajuns acasa si bum-bum procedura penala pana noaptea. A doua zi examenul cu 4 ore si 2 lucrari.
Am iesit extenuat.

Punctul meu forte era penalul si procedura, iar civilul si procedura civila spaima vietii mele. Inutil sa spun ca la civil si proc civ am luat note foarte mari, iar la penal si proc pen am fost usor dezamagit. Probabil consecinta ca de la grila pana la examen am citit doar civil si proc civ.

Ce va recomand este o impartire exacta a materiei pana la testul scris. NU va concentrati (ca subsemnatul) doar pe o materie sau alta.
De asemea, asteptati ca dupa ce incepe primul examen, in zilele urmatoare sa fiti ca intr-o bucla temporala. In fiecare dimineata, 3 zile consecutiv, aceeasi sala, aceeasi rutina, aceiasi supraveghetori. De la oboseala si stres in perioada celor 3 zile veti invata catre 0, mai degraba poate veti putea citi putin ceva ce credeti ca ati uitat. Dupa 3 zile veti fi zombi cam 2 saptamani...


O ultima idee! Grija mare la procedura civila si la OEPA - daca sunt surprinsi ca au trecut prea multi de grila, aici pot corecta lejer in carne vie si sa stabileasca numarul final de admisi. Anul trecut procedura civila a fost supapa de control - dar daca simt ca s-a agravat situatia, se pot da la OEPA subiecte pe atat de imposibile pe cat de decente au fost cele de anul trecut.

Bafta mare si felicitari tututor admisilor!
Răspuns la discuția Abuz profesor facultate
Fratiuc, intreaba daca facultatea e de stat sau privata.
Daca e de stat, profu ala e toata ziua functionar public - mana pe carte, art. 147 alin. 1 din Codul penal, lasa legea cu functionarii publici, ca si parlamentarii au incercat sa zica ca ei nu ''este'' functionar public, dar nu a tinut. In penal e altceva.
Deci, distinsule autor al acestui thread, e facultate de stat oder nein?
Răspuns la discuția Avocat escroc :(
Draga inculpatcj.
Nu ca tin cu avocatul escrosc, whoever it may be.

Sfatul meu: nu ai nicio sansa cu metodele legale, iti dai seama ca e acoperit. Sincer suma de 8000 euro poate parea mare, dar la cazuri cu arestati depinde, mai ales in raport de infractiunea de care ai fost acuzat. Apropo, nu ai mentionat-o...
Asa ca incearca sa il stresezi cu publicitate negativa, cu plangeri la barou, cu povesti la alti avocati etc. Asa poate iti va da o parte din bani inapoi.

[Editat de admin: Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat - 2.1 din Regulament]
Salutare!
Ma refeream asa la OEPA fiindca daca vor sa dea la scris subiecte grele, chiar nu ai cum sa dai rezultate bune. Ma gandesc daca dau ceva gen atributiile unuia dintre organele centrale ale profesiei, unde literele cu atributii merg pana spre a doua jumatate a alfabetului. Sau daca intra pe barem in mega subtilitati din Statut.

Daca insa subiectele sunt acceptabile si se stie bine legea si Statutul, nota mare este garantata.
Am uitat sa spun: la OEPA eu am citit o data Codul deontologic (suficient sa vad ca e inclus in Statut) si apoi tot timpul in paralel legea cu Statutul. Nu sinteze sau alte chestii. Doar actele normative.
Salutare la toata lumea!
Nu am mai intrat pe forum din noiembrie 2013, asa ca poate sunt cam ruginit.
Sunt unul dintre cei care au sustinut (cu succes) examenul din 2012, momentan avocat stagiar iar de azi in concediu (de unde reintrarea in forta).

Fiindca vad ca multi va stresati cu planificatul invatatului, pot doar sa spun ca depinde de fiecare.
Eu m-am apucat pe bune de invatat la 1 iulie 2012, avand avantajul de a stapani bine din facultate dreptul penal general si special, respectiv binisor procedura penala.
Perioada 1 iulie - 5 august am dedicat-o doar civilului, reusind sa citesc de 3 ori materia. Programul a fost de la 07.30 la 22.30, cu o pauza de 1 ora la pranz si in rest pauza de juma de ora la cina.
In 5-8 august am fost la Vama. Intre 9-31 august am citit doar procedura civila. Doar Codul si Boroi, completand din Tabarca bucatile care lipseau (cred recursul, hotararea judecatoreasca si inca ceva).
Prima jumatate a lui septembrie a fost dedicata recitirii doar a Codului penal si de procedura penala (de vreo 5 ori fiecare), respectiv cartea de procedura a lui Udroiu de 2 ori. A doua jumatate a lui septembrie a fost recapitulare civil si procedura civila.
Toata luna octombrie a fost zilnic o grila de la INM din anii trecuti si recapitulare toata materia, axandu-ma 99.99% pe Coduri.
OEPA a fost citita doar in tot acest timp, cam 1/2 h la 2 zile. Niciodata nu am stat mai mult la ea. La OEPA am luat 10, dar examenul a fost usor, iar corectura de buna-credinta. Asta e examenul la care pot pica toti sau toti pot sa isi salveze media (cazul anului trecut).

Precizez ca in luna octombrie nivelul a fost intensiv, trezit la 5 dimineata, culcat la ora 23, singurele pauze au fost pentru sport. Nu telefonic, nu facebook, nu avocat.net. Sfatul meu, rariti-o cu forumul, intrati maxim o data pe zi sa vedeti noutatile.

Spor mare, e greu, dar se poate cu munca, fara discutie.
Radu
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
@ Adi! Te urmaresc de ceva vreme si sper sa ai succes la contestatii,
Dar sa stii ca mi se pare eronata opinia ta in raport de instanta. Ce expertiza se va dispune in cauza? Care vor fi obiectivele expertizei?
Sa stii ca avionul ala de la CAP Oradea e pe bune si eu am auzit de el, dar nu va trece de ICCJ, sectia contencios.
Practica la noi e clara in raport de concursuri, examene etc. Idem, cauta practica CEDO care a stabilit ca examenele de tip scolar nu intra in cadrul controlului jurisdictional - singura exceptie admisa a fost la nerespectare conditii procedura (gen examenul trebuia sa dureze 4 ore, a durat 3 ore) - de ex, cauza van der Merle, Jacobson (le citez din minte, sper sa nu le gresesc) in care s-a facut distinctia intre oportunitate, temeinicie - de necontestat si legalitate, de contestat.
Iti dai seama ca o sa ajunga sa actioneze in instanta notele la teza parintii unor copii?

Oricum, bafta! Sper sa se rezolve!
Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Sunt convins ca sunt 'n' aranjamente. Tind sa cred ca in cazul tau si al altora descrise mai sus sunt doar greseli umane, ce vor corectate la contestatii. Bafta mare!