avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate proletar

Activitate proletar

Am doua raspunsuri:
1. Orice cetatean care se simte lezat in interesele sale de o lege emisa de acest parlament neconstitutional poare eluda aceasta lege. Consecintele acestei eludari se treteaza in instanta unde se invoca exceptia de neconstitutionalitate. In cazul ca nu se accepta, se cere trimiterea cauzespre solutionare la CCR unde indiscutabil va avea castig de cauza.
Problema e ca prea prea des inlocuit litere legii cu tot felul de tocmeli politice.
2. Demersurile legale si contitutionale corecte pentru alegerea unui nou parlament ar duce noile alegeri undeva prin anul 2004.
Pana atunci avea in deplina capacitate politica un alt partid cu ideologie si program complet diferit de ce s-a vazut pana acum. Un partid care vrea sa elimine nu numai aceasta clase politica dar si sistemul dezastruos care a produs-o.
Acest partid are ca principiu fundamental democratia economica ceea ce inseamna reconstructia economiei nationale cu participarea tuturor cetatenilor si in beneficiul acestora. documentatia acestui sistem este in curs de pregatire.
Pentru asigurarea fezabilitatii acestui act este necesara puterea de decizie politica prin sufragiu electoral.
Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt:
In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii modificarilor din legea 35/2008, la art 48, CCR a confirmat aceasta prin decizia 682/27.06.12, dand si o motivatie foarte ampla si profesionala.
Deci, Decizia apare in MO in data de 11.07.12. De la aceasta data trebuiu rectificate elementele de neconstitutionalitate in decurs de max 45 zile. In acest timp legea e suspendata iar dupa 45 de zile isi pierde efectul juridic, cf. art 147 al (1) din Constitutie. Cum rectificarea nu s-a facut, inseamna ca atat campania electorale cat si procesul electoral s-au desfasurat pe o lege invalida, adica ilegala. Conf. art. 147 al (4) deciziile CCR au caracter obligatoriu.
Aceasta inseamna ca parlamentul rezultat in urma alegerilor din 9 dec. 2012 este ilegal si lipsit de legitimitate constitutionala.
Or acest parlament nu isi poate exercita atributiile conferite prin Constitutie precum:
-cele ce deriva din art 67
-validarea guvernului
-aprobarea bugetului
-tratate internationale...etc
In aceeasi situatie s-ar afla si un guvern validat de acest parlament nelegitim.
Mai mult, acest parlament se afla in conraventie cu art 2 al (2) din Constitutie devenind astfel un grup ce exercita suveranitatea in nume propriu".
Am o rugaminte;
In Decizia CCR nr 682/27.06.12 se face o referire la o lege de modificare a legii 35/2008 (n speta art 48...?). As dori relatii despre aceasta lege ( nominare, data emiterii, chiar textul legii).
Pentru mai multa claritate, redau un fragment din textul respectivei decizii:
"I. 1.Cu adresa nr.51/2251 din 31 mai 2012, secretarul general al
Camerei Deputaţilor a trimis Curţii Constituţionale sesizarea formulată de 54
deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal,
referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea
art.48 din Legea nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a
Senatului şi pentru modificarea şi completarea ..."

Intrebarea se refera la legea de care se face vorbire.
Intrebare: Faptul ca operatorul meu de telefonie mobila nu utilizeaza un mujloc (soft) prin care sa ma anunte cand am epuizat minutele alocate prin tipul de abonament, poate constitui un motiv de de reziliere a contractului care la nevoie poate avea relevanta si la nivel de instanta?
Lipsa unui astfel de mijloc, desigur ca le convine deoarece trec pe cost majorat, ceea ce le sporeste incasarile inclusiv prin intrari suplimentare.
Aceasta este o atitudine neloiala fata de client.