avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator7

Activitate utilizator7

Răspuns la discuția drepturi banesti
freeelis a scris:

Mie unul mi se pare corect punctul dvs de vedere privind interpretarea clauzei din ccm ...


Asadar chemarea in judecata pentru neplata bonusului prevazut in paragraful prezentat este pertinenta si sunt sanse de castig pentru aceasta cauza . ?
Răspuns la discuția drepturi banesti
In contractul colectiv de munca este specificat cu titlu de exceptie si cazul acordarii bonusului pentru persoane concediate pentru inchideri operationale sau externalizari de serviciu, asa cum este cazul pus de mine in discutie. Citez paragraful respectiv in totalitate:

"Prin exceptie, pentru salariatii care in luna platii bonusului anual de performanta (aprilie 2013), se pensioneaza, se afla in concediu de maternitate, sunt concediati pentru inchideri operationale sau externalizari de servicii se va acorda bonusul de performanta pentru perioada lucrata in anul pentru care a fost facuta evaluarea, conform principiului pro-rata in functie de performanta individuala si performanta societatii."

Dupa cum se poate observa textul este discutabil, eu interpretez astfel:

Pentru angajatii concediati pentru inchideri operationale sau externalizari de servicii se va acorda bonusul de performanta pentru perioada lucrata in anul pentru care a fost facuta evaluarea, conform principiului pro-rata. In functie de numarul de luni lucrate in anul pt care se face evaluarea.

Am rugamintea sa comentati, vi se pare corect acest punct de vedere?
buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o informatie referitor la drepturile banesti oferite de angajator in urma disponibilizarilor.
Conform contractului colectiv de munca sunt specificate in functie de vechimea in unitate, un anumit nr de salarii.
Anual angajatii sunt supusi unui proces de evaluare, in urma caruia se acorda un bonus de performanta.
Eu ca angajator sunt obligat de codul muncii sa le acord angajatilor disponibilizati din motive ce nu tin de ei, si acest bonus pro-rata?
Daca da, se aplica si pentru cei ce au ales sa plece cu acordul partilor, dar ca si consecinta al aceluiasi proces de restructurare?
themis, raspunsul Dvs. ma indatoreaza.
va multumesc
nu am acel certificat, doar mi-a fost adus la cunostinta ca exista, as fi vrut sa stiu daca exista posibilitatea ca a treia persoana sa obtina un certificat de mostenitor in baza acelui document, voi reveni cu o completare dupa ce voi avea informatia, dar as vrea sa stiu care sunt variantele.
Si la a doua intrebare raspunsul este da, este vorba despre copii defunctului si o a trei persoana fara calitatea de mostenitor a defunctului de la care provine terenul. A treia persona este fiica vitrega a unuia dintre copii.
Buna ziua,
exista doi mostenitori legali (frate si sora), in urma unei discutii intre parintii familiei respective s-a ajuns la o intelegere conform careia pe langa cei doi mostenitori legali, sa se mai creeze o cota parte pentru o a treia persoana care nu are drept legal (este fiica vitrega a fratelui). Mentionez ca discutiile respective au avut loc in urma cu peste 20 de ani. La momentul respectiv nu s-a facut act la notar, insa in urma intelegerii respective primaria (mai exact Consiliul Local) a emis un Certificat de Proprietate in care sunt trecuti toti cei trei, conform discutiei.
Acum se doreste sa se faca succesiunea, a treia persoana poate fi trecuta ca mostenitor?
Răspuns la discuția procura pentru vanzare teren
da, este foarte clar si va multumesc pentru raspuns, probabil ca si eu am pus problema gresit, sau poate ca m-am pierdut printre ganduri... :) oricum intrebarea de la care pornisem initial era foarte simpla si se refera la aceasta procura, doream sa stiu daca poate schimba cu ceva rezultatul succesiunii, adica daca exista riscul ca persoana care va fi reprezentata sa ramana fara terenul care este in discutie, sau sa fie defavorizat in vreun fel ? exista riscul pierderii terenului partial sau in totalitate?
Răspuns la discuția procura pentru vanzare teren
imi cer scuze, dar imi este putin neclar, notarul imi va elibera un certificat de mostenitor concomitent cu eliberarea acestei procuri? si inca un lucru neclar. ce inseamna ca aceste cote sunt stabilite de notar? nu sunt stabilite prin actul initial de proprietate? adica daca sunt specificate 3 persoane ca mostenitori, 1/3 cota parte?
Răspuns la discuția procura pentru vanzare teren
deci daca se face procura in vederea realizarii succesiunii si ulterior a partajului, trebuie ca aceasta sa cuprinda termenii partajului conform vointei reprezentatului, adica se vor specifica cotele respective si in procura, astfel ca partajul sa fie realizat corect ?
Răspuns la discuția procura pentru vanzare teren
deci inteleg ca partea de teren a varului nu poate fi vanduta fiilor acestuia - decat dupa ce se va face succesiunea si partajul?