avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura pentru vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura pentru vanzare teren

buna ziua,
tatalui meu i s-a solicitat o procura, un var si un nepot impreuna cu tata sunt mostenitorii unui teren, inca nu s-a facut succesiunea, varul tatalui meu doreste sa cedeze copiilor sai partea s-a de teren; mentionez faptul ca tatal meu nu cedeaza partea s-a de teren, deci pentru ce este necesara aceasta procura din partea lui? si la ce aspecte ar trebui sa fim atenti pentru ca sa nu existe posibilitatea unei neintelegeri ulterioare?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 13:06, 16 Octombrie 2012
tatal dvs poate sa faca cel mult o procura ca sa fie reprezentat la dezbaterea succesiunii si eventual partaj.
reprezentarea poate sa aduca cu sine si dreptul de semnatura in vederea cedarii terenului?
Nu vad la ce trebuie sa fie realizata o procura in acest caz. Ceea ce este bine de facut, este o actiune de partajare a bunului succesoral, astfel veti iesi din indiviziune si terenul va fi impartit in 3 loturi atribuite fiecaruia in parte. Ulterior varul va putea vinde prin contract de vanzare-cumparare partea sa de teren oricui si independent de vointa celorlalti.
partajul se face in urma dezbaterii succesiunii.....
deci inteleg ca partea de teren a varului nu poate fi vanduta fiilor acestuia - decat dupa ce se va face succesiunea si partajul?

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire. mtudor94 mtudor94 Buna ziua tuturor!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Eu si surorile mele vrem sa vindem un apartament care a fost in proprietatea parintilor nostrii.Tatal a ... (vezi toată discuția)
Act donație Dorina 1980 Dorina 1980 Bună seara, În anul 1996 am căutat sa cumpărăm un teren. Menționez ca eram căsătorită. După mai multe încercări am găsit un binevoitor și i-a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ... ALidia23 ALidia23 Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au ... (vezi toată discuția)