avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate luminita_grigore

Activitate luminita_grigore

Buna ziua,

in primul rand va multumesc pentru raspuns!

Dar, referitor la topicul meu, intrebarea era cu privire la "ce demersuri trebuie sa mai fac in continuare pentru ca minorul sa poata beneficia de acest drept si pentru recuperarea dotoriei de la tatal sau?" (deoarece dupa numai 2 luni de plata a pensiei, copilul nu beneficiaza in continuare de acest drept!), ci nu cu privire la adeverinta de venit a fostului sot (acest aspect l-am inteles, si a fost mentionat de mine in postarea mea pentru a intelege mai bine situatia cu care ma confrunt).

Va multumesc!
Buna ziua,

ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Am divortat cu acordul partilor, in octombrie 2011, minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare. La momentul divortului, fostul sot a declarat ca nu are servici, pensia alimentara calculandu-se la venitul minim pe economie, si a fost stabilita la 60 lei/luna. Mentionez ca nu a platit nimic pentru copil, nici macar nu se intereseaza de el.
Dupa 5 luni de la divort am avut dovada ca tatal copilului lucreaza. Dovada consta in Situatia anuala a cotizarii la pensia privata (ce soseste la domiciliul meu si al copilului).
Asadar, am deschis proces in instanta in luna Aprilie 2012, pentru recalcularea pensiei alimentare (dar si pentru partaj, cele 2 procese desfasurandu-se in paralel). Prima infatisare a avut loc abia in septembrie 2012. La proces fostul sot a venit cu adeverinta de venit cu salariul minim pe economie, motivand ca nu are de ce sa se mareasca pensia. Dovada mea si anume Situatia anuala a cotizarii la pensia privata (din care rezulta un venit net de 2500 lei) nu a fost luata in considerare deoarece era mai veche de 6 luni. Instanta a decis cu titlu executoriu ca pensia alimentara a minorului va fi in continuare de 60 lei/ luna, neluindu-se in calcul motivarea mea ca nevoile copilului au crescut de atunci (acum fiind elev).
Am apelat la un executor s-au facut demersurile necesare si s-a inceput poprirea pe salariul fostului sot incepand cu luna aprilie 2013. Firma la care lucreaza a platit 2 luni (adica aprilie si mai) dupa care nu s-a mai facut nici-o plata. Am luat din nou legatura cu biroul de executori si mi s-a spus sa mai fac o intampinare in instanta. De asemenea, as dori sa mentionez ca angajatorul la care lucreaza tatal copilului este o veche cunostiinta a noastra...

Avand in vedere cele de mai sus va rog sa ma sfatuiti ce demersuri trebuie sa mai fac in continuare pentru ca minorul sa poata beneficia de acest drept si pentru recuperarea dotoriei de la tatal sau?

Va multumesc!
Răspuns la discuția partaj imobil - credit imobiliar
in primul rand va multumesc pentru raspuns.
Am o nelamurire totusi...
Creditul imobiliar este luat pe o perioada de 28 de ani, din care nu s-au achitat impreuna decat 4 ani, iar 1 an singura. Nu mi se pare corect sa ii dau o sulta pt valoarea intreaga a imobilului care nu este inca achitat in intregime (mai sunt 23 de ani de platit)...
De aceea, banuiesc ca se va face o evaluare la cat s-a platit impreuna, urmand probabil sa-i achit partea lui...
Sau, as putea sa cer in instanta 60%partea mea si 40% partea lui, deoarece pot demonstra ca in cei 4 ani de cand am contractat creditele impreuna, eu am avut venitul mult mai mare???

Am rugamintea daca se poate sa imi spuneti daca este ok... Eu asa as vedea rezolvarea!

Multumesc anticipat!
Lumi
Buna ziua!

sunt divortata de 1 an, am un copil minor si doresc sa fac partajul.
Situatia este destul de complicata, deoarece sunt 3 credite contractate in timpul casatoriei (2 de nevoi personale si 1 imobiliar). Fostul sot ne-a parasit, lasandu-ma cu aceste 3 credite si alte datorii. Mentionez ca cele 2 credite de nevoi personale sunt pe numele meu, (fara ca el sa fie trecut ca girant), iar creditul imobiliar este luat de amandoi. In momentul de fata eu achit cele 3 credite, plus datoriile lasate... Eu am ramas cu copilul in apartament.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, deoarece fostul sot nu vrea sa participe in nici un fel la plata datoriilor.

Va multumesc!
Lumi
Răspuns la discuția neplata pensiei alimentare
Creditele le platesc singura din iunie 2011. Divortul a avut loc in oct 2011, dar el nu a mai contribuit in nici un fel la cheltuielile din familie din iunie 2011. Divortul l-a intentat el, m-am trezit in fata faptului implinit...iar domiciliul l-a parasit in sept .2011
Răspuns la discuția neplata pensiei alimentare
Realitatea este ca m-a lasat cu 3 credite la banci pe care ma chinui sa le platesc la timp(partajul il incep luna viitoare), pensia alimentara a copilului nu o plateste (macar acei 160 lei care i-au fost stabiliti anul trecut prin decizia de divort si incredintare a copilului). Din cate stiu sta intr-o garsoniera cu chirie, care dupa cum spuneti din salariul minim pe economie pe care l-a declarat ca il realizeaza nu ar putea sa o achite plus cheltuielile lunare (intretinere, mancare, etc)...

Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua!

ma aflu in urmatoarea situatie cu privire la neplata pensiei alimentare de catre fostul sot:
suntem divortati de 1 an, iar in acest rastimp nu a platit decat de 2 ori pensia alimentara pt copil, ultima fiind in luna martie 2012. Am mers in instanta, am solicitat marirea pensiei, deoarece la momentul divortului era fara serviciu (pensia fiind stabilita la 160 lei), iar in acest moment am informatii ca lucreaza.
Dovezile pe care le-a adus la dosar au fost adeverinte de venit prin care a demonstrat ca este angajat cu salariul minim pe economie... Instanta a respins cererea mea de marire a pensiei ca nefondata, si de asemenea poprirea pe salariu.
Pana ce voi primi motivarea instantei imi puteti spune va rog cam care ar putea fi motivele pt care sa se respinga poprirea pe salariu?

Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?

Va multumesc!