ma aflu in urmatoarea situatie cu privire la neplata pensiei alimentare de catre fostul sot:
suntem divortati de 1 an, iar in acest rastimp nu a platit decat de 2 ori pensia alimentara pt copil, ultima fiind in luna martie 2012. Am mers in instanta, am solicitat marirea pensiei, deoarece la momentul divortului era fara serviciu (pensia fiind stabilita la 160 lei), iar in acest moment am informatii ca lucreaza.
Dovezile pe care le-a adus la dosar au fost adeverinte de venit prin care a demonstrat ca este angajat cu salariul minim pe economie... Instanta a respins cererea mea de marire a pensiei ca nefondata, si de asemenea poprirea pe salariu.
Pana ce voi primi motivarea instantei imi puteti spune va rog cam care ar putea fi motivele pt care sa se respinga poprirea pe salariu?
Faceti o plangere penala la sectia de politie de care apartineti pentru neplata pensiei, Mentionati in cerere unde lucreaza fostul sot si rugati sa se verifice daca veniturile din adeverinta sunt cele reale (sau poate fi vorba de evaziune fiscala). Stati pe capul politiei ca sa se miste sa faca ceva! in general se misca-n reluare. Cand firma e luata la intrebari de politie, nu mai este doritoare sa fie complice cu sotul la "arderea" copilului la pensie alimentara! Discret si pe cont propriu incercati sa evidentiati cheltuielile domnului. Daca are vreun credit, vreo masina, concedii, apartament cu chirie etc, care nu pot fi justificate prin venitul declarat.. Stiu un caz de "domn" care platea o rata la masina de 230 euro si adusese in instanta adeverinta de venit 7,5 mil.
Realitatea este ca m-a lasat cu 3 credite la banci pe care ma chinui sa le platesc la timp(partajul il incep luna viitoare), pensia alimentara a copilului nu o plateste (macar acei 160 lei care i-au fost stabiliti anul trecut prin decizia de divort si incredintare a copilului). Din cate stiu sta intr-o garsoniera cu chirie, care dupa cum spuneti din salariul minim pe economie pe care l-a declarat ca il realizeaza nu ar putea sa o achite plus cheltuielile lunare (intretinere, mancare, etc)...
Mergeti la blocul unde e garsoniera si "fotografiati" lunar tabelul de intretinere. Mergeti la administratia financiara si verificati daca contractul de inchiriere e inregistrat. Aflati de la vecini numele proprietarului garsonierei si in caz ca contractul nu e inregistrat faceti o plangere la politie proprietarului, sectia in raza careia se afla garsoniera, pentru evaziune fiscala, mentionand aprox de cand e inchiriata si cui (adica fostului). Veti putea astfel dovedi unde locuieste si cu ce chirie. Faceti plangere cum v-am spus pentru neplata pensiei, ori de cate ori nu plateste pensia 2 luni consecutiv, repetati plangerea. De cat timp platiti creditele singura?
Creditele le platesc singura din iunie 2011. Divortul a avut loc in oct 2011, dar el nu a mai contribuit in nici un fel la cheltuielile din familie din iunie 2011. Divortul l-a intentat el, m-am trezit in fata faptului implinit...iar domiciliul l-a parasit in sept .2011
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pensia alimentara
Tina81
buna ziua,sunt divortata din anul 2010 am o fetita de 11 ani iar de cand am divortat pana in ziua de azi fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara de ... (vezi toată discuția)