avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate Adamka

Activitate Adamka

de unde se poate obtine formularele tipizate "MODEL 2016 "grupa de litere " ITL " "001 " , pentru declararea tipului de locuinta ,pt. stabilirea cuantumului impozitului
Buna seara.
Ma numesc Adam, va rog frumos daca puteti sa ma lamuriti cu o problema.
Intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, din prima zi a lui 2016, va aduce schimbări în ceea ce privește situația contractelor de vanzare – cumparare a unui apartament ?
Cate procente trebuie sa plateasca vanzatorul; cumparatorul, ( nici nu stiu cum se denumeste acesta taxa ( impozit de venit))? Se alplica si TVA 24% la aceata suma? cine o plateste vinzatorul sau cumparatorul?
P.S. Nu stiu daca am plasat subiectul meu in rubrica corespunzatoare
Buna ziua.
Acum intru in pensie "Limita de virsta" (65 ani).
Intrebarea mea este : daca am dreptul sa muncesc legal pe linga pensie ?
Salariul se va cumula cu pensia ?
Multumesc de raspuns. Adamka
As dori sa beneficiez si eu de indemnizatia de handicap, (din motive oncologice mi s-a taiat un sin) . Am cerut Dr. oncolog XY sa-mi intocmeasca un dosar sau un raport medical despre situatia mea, ca sa pot inainta cererea mea spre solutionare.
Dr . XY invoca ca nu are timp, o sa-l fac, fiti cu rabdare, etc etc... Avind in vedere ca situatia mea depinde de Ea, cum pot sa o conving sa ma ajute ? Nu as vrea sa o jignesc, La cine as putea sa apelez pentru rezolvarea sitatiei ? Multumesc. evacska2
Discuție Pensionare
Buna ziua. Va rog daca pureti sa-mi dati un raspuns. Sunt pensionara anticipata de 5 ani, in Februarie 2014 intru in pensie mormala. Intrebarea mea este: Este nevoie de reitroducerea unui nou dosar in aceasta privinta? Trebuie sa anunt Casa de Pensii, despre apropierea timpului de trecere la pensia normala? - sau se face atomat si se recalculeaza fara penalitati?Va rog raspunsul pe adresa: katalin54@google.com
Va multumesc de raspuns . Katerina
Daca sunteti amabil ,va rog sa-mi spuneti cind ma pot pensiona anticipat si in ce tip de anticipat (partial sau normal) si cu ce penalizare (daca este)?
Datele mele sunt:
M-am nascut in Sept. 1950 ,sex masculin, lucrez din August 1968, pina in 2009 Oct.26 dupa care somaj pina in 26 Ian. 2011. Dupa aceasta data am incetat activitatea (nu am mai lucrat). Intre timp am facut staguil militar 1 an 3 luni..si o concentrare de 6 luni.
Dupa calculele mele , din Aug. 1968 pina in Ian. 2011, am 42 ani si 4 luni ,din care scadem armata si concentrarea 1 an si 9 luni , pentru pensionare as avea realizata 40 de ani si 3 luni
Eu va multumesc pentru bunavointa Dvs. de a-mi raspunde.
Va rog frumos,daca este posibil, sa-mi scrieti raspunsul pe adresa E-mail: trafo4@freemail.hu Va multumesc.