avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua. Va rog daca pureti sa-mi dati un raspuns. Sunt pensionara anticipata de 5 ani, in Februarie 2014 intru in pensie mormala. Intrebarea mea este: Este nevoie de reitroducerea unui nou dosar in aceasta privinta? Trebuie sa anunt Casa de Pensii, despre apropierea timpului de trecere la pensia normala? - sau se face atomat si se recalculeaza fara penalitati?Va rog raspunsul pe adresa: katalin54@google.com
Va multumesc de raspuns . Katerina
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:46, 13 Noiembrie 2013
1. Legea spune ca trecerea de la pensia anticipata (sau anticipata partiala) la pensia pentru limita de varsta se face din oficiu de catre Casa de Pensii.

2. Dar nu strica sa le mergeti in ianuarie pana la Casa de Pensii si sa le reamintiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La data indeplinirii conditiilor pentru a trece la pensie pentru limita de varsta trebuie sa fac cerere? ilie0001 ilie0001 [b]Buna ziua, Sunt pensionat anticipat si in luna martie 2012 am dreptul la pensia de varsta. Intrebare: - La inplinirea termenului depensionare pentru ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensie anticipata partiala la pensie limita de varsta alina_25 alina_25 O ruda a iesit la pensie acum 2 ani la pensie anticipata partiala din aceasta luna trebuia sa primeasca pensie limita de varsta dar cand si-a ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala George Stancu George Stancu Buna ziua.Avind mai multe informatii contradictorii va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia ... (vezi toată discuția)