1.in 1965 X vinde familiei Y pe chitanta de mana 500 m in Voluntari
2.in 1967 se deschide rol fiscal la primarie pe numele familiei Y
3.in 1984 moare sotul din familia Y si se face mostenirea la notariat de stat sectorul agricol ilfov
4.in iunie 1996 se face partaj voluntar la notariat public la buftea si se transcrie la judecatorie iar terenul de 500 m ii revine lui Z
5 Z construieste in 1996 cu autorizatie de construire o casa pe acest teren
6 Z vinde in 1999 familiei A cu act de vanzare cumparea la notariat cu certificat de sarcini eliberat de judecatoria buftea...numai ca notarul trece la un moment dat in act ca autorilor le-a fost reconstituit dreptul de proprietate in baza legii 18 din 1991 fara a se elibra titlu de proprietate
7.familia A vinde familiei B in 2002 prin act de vanzare cumparare la notar . teren si casa intabulat in carte funciara iar In act v-c mentioneaza acelasi paragraf autorilor le-a fost reconstituit dreptul de proprietate in baza legii Fondului funciar fara a se elibra titlu de proprietate
8.familia B in 2008 scoate autorizatie de extindere si mansardare,cu un nou cadastru
9.acum in 2012 familia B vrea sa vanda , toate bancile si toti notarii cer titlu de proprietate sau ordinul prefectului. Ordinul prefectului si titlu de proprietate ne-a fost refuzat motivand ca avem act de v-c,ca este intrat in circuitul civil,ca avem cadastru si intabulare.
Cam asta este poveste mea.Vrem sa vindem si nu putem.Credeti ca o actiune in instanta de uzucapiune pe vechiul cod indreptat impotriva lui Z ne-ar ajuta!!!actiunea in acest fel am depus-o la judecatoria Buftea si avem termen in septembrie 2013...
Am consultat 3-4 avocati fiecare spune altceva,unul spune act.uzucapiune pe vechiul cod,unul spune pe noul cod,altul ca cerea va fi respinsa ca nu trebuie indreptata impotriva lui Z ca nici el nu a fost proprietar.sau actiune in constatare.
Am uitat, la un moment dat jurista de la prefectura Ilfov neoficial ne-a spus sa mergem la primul notar care a facut primul act de v-c si sa facem o modificare in act ca dreptul de proprietate nu s-a reconstituit in baza legii 18 ci urmeaza prevederile legii 18 ca asa s-ar schimba situatia juridica.Am facut si acest lucru dar intre timp prefectul s-a schimbat inclusiv cu jurista iar acest act nu ne-a ajutat cu nimic.Ce facem in acest caz! #-o
mai precis art. invocate le folosesc din vechiul cod sau noul cod pt ca pe vechi la uzucapiune apare art.1895/1980/1847/1860 iar in codul nou aceste art sunt cu totul altceva contracte societate/1847 Interdicţia subarendării/1860 Contractul de antrepriză...
la mine ar fi 2 variante prin efectul uzucapiunii de 10 până la 20 de ani în condiţiile art. 1895 C. civ.
În subsidiar: că am dobândit dreptul de proprietate asupra imobilului indicat în cererea principală prin efectul uzucapiunii de 30 de ani conform art 1890, 1847 şi 1860 C. civ.
Aceste ar fi pe vechiul cod civil dar daca eu deschid acum actiunea si codul s-a schimbat nu trebuie sa invoc noul cod civil???!!!
am cumparat in 2002 teren cu casa cu act de vc cadastru,intabulare de la ghiocel.La randul lui a cumparat in 1999 tot cu vc de la pavel.Pavel a mostenit de la parint(si avea si partaj voluntar)Parintii au cumparat cu chitanta de mana in 1965.In 1967s-a deschis rol fiscal.In actele de vc scria ca s-a reconstituit dreptul de prop in baza legii 18,ceeace nu era adevarat.Am facut modificare cu un act aditionat ca urmeaza prevederile legii 18.noi vrem sa vindem si nu putem.Cumparotorii au schimbat vre-o 3 banci si degeaba ni se cere tp sau op pe care nu-l putem obtine am verificat .Ce actiune trebuie sa deschid in instanta pt a intra in legalitate!!! va multumesc mult